Hurmoksessa ajanut Bottas kiihdytti voittoon Australiassa – Räikkönen kahdeksas

0

Valtteri Bottas on voittanut formula 1 -kauden avauskisan Australiassa. Bottas nappasi ylivoimaisen voiton yli 20 sekunnin erolla Mercedes-tallitoveriinsa Lewis Hamiltoniin.
Nastolalainen otti uransa neljännen gp-voiton ja katkaisi yli vuoden mittaisen voitottoman putkensa. Bottas voitti viimeksi kauden 2017 päätöskilpailun Abu Dhabissa.
– Tämä oli paras kilpailu ikinä. Kaikki toimi parhaalla mahdollisella tasolla, myös auto. Tämä ei olisi onnistunut ilman tiimiä. Viiden-kuuden kierroksen jälkeen ero alkoi kasvaa, Bottas tuumi palkintopallihaastattelussa.
Bottas kiihdytti kisan kärkeen heti lähdössä kakkosruudusta ohi paalumies Hamiltonin. Hän kasvatti nopeasti muutaman sekunnin kaulan ja lisäsi johtoaan, kun Hamilton teki varikkopysähdyksensä lähes kymmenen kierrosta ennen suomalaista.
– Lähtö onnistui hyvin. Kärjessä pystyi kontrolloimaan kilpailua. Kun on hyvä flow päällä, ajaminen tuntuu melkein helpolle, Bottas kertoi C Moren televisiohaastattelussa.
– Autossa oli hyvät säädöt, ja renkaissa oli hyvä tatsi. Tuntui, että kaikki oli kontrollissa. Työ joka tiimin kanssa on tehty, palkittiin nyt, Bottas jatkoi.
Kolmanneksi ajoi Red Bullin Max Verstappen. Ferrarin Sebastian Vettel ajoi alussa kolmantena, mutta Verstappen ohitti hänet radan kolmosmutkassa kisan puolivälin jälkeen.
Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli kahdeksas ja nappasi neljä MM-pistettä. Hän lähti kisaan yhdeksäntenä ja oli samalla sijalla startin jälkeen. Räikkönen kohensi sijoitustaan varikkokäyntien aikana.
Kotiyleisön suosikin Daniel Ricciardon kisa meni mönkään heti alussa, kun hän ajautui lähtösuoralla ruoholle ja rikkoi etusiipensä. Joukon hännille pudonnut Ricciardo joutui lopulta keskeyttämään.
Kausi jatkuu Bahrainissa kahden viikon kuluttua.

STT

Kuvat: