IBK Medan kausi päättyi yli tuhannen katsojan edessä

0
IBK Meda keräsi neljään pudotuspeliin yhteensä yli 3 000 katsojaa.

Salon jokakeväinen salibandyhuuma päättyi tiistai-iltana Salohallissa, kun IBK Meda hävisi II divisioonan ratkaisevassa lohkofinaalissa Forssan Suuppareille 3–5 (0–2, 2–1, 1–2).

Ottelua seurasi Medan kauden ennätysyleisö: 1 013 katsojaa.

FoSu teki ottelun avausmaalin ajassa 16.58, kun Joe Koppanen pääsi lyömään aivan Medan maalin edestä pallon maaliin kahden Meda-puolustajan keskeltä. FoSu tuplasi johtonsa vielä aivan erän lopussa, kun Eelis Brusin katkaisi siihen asti mainiosti pelanneen maalivahti Joni Kallioniemen avauksen ja Kalle Laukkanen iski suoraan syötöstä 0–2-osuman.

Ratkaisun maku herahti yli tuhatpäisen yleisön huulille toisen erän alussa, kun FoSu pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Brusin iski vieraat jo kolmen maalin johtoon.

Erän ja ottelun puolivälissä Meda pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa ja FoSun puolustaja rikkoi Henri Alhoa maalintekotilanteessa. Seuranneen rangaistuslaukauksen uitti maaliin Daniel Rantanen. Meda jatkoi maalin jälkeen ylivoimaa ja nyt kukaan ei ehtinyt rikkoa Alhoa ennen kuin pallo oli maalissa. Tilanne 2–3 ja ratkaisun maku oli herahtanut huulilta yhtä nopeasti kuin se sinne oli sujahtanut.

Pian Alhon maalin jälkeen ottelu keskeytyi moneksi minuutiksi epäselvään kähinään, jonka päätteeksi Medan Jesse Laaksonen lähti jäähypenkille. Meda kuitenkin pelasi loistavan alivoiman ja ero pysyi yhdessä maalissa.

Päätöserän alussa FoSun pelinavaaminen tökki pahemman kerran: Medan uuteen muotoon sorvattu ykkösketju Jesse KuusistoJoni Lahtinen–Daniel Rantanen loi kahdella nopealla syötöllä vetopaikan Rantaselle, joka tasoitti ottelun 3–3:een.

Kun päätöserää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia, FoSun Kalle Laukkanen ampui sivuvaparin jälkeen aivan laidan vierestä pallon Kallioniemen selän taakse ja forssalaiset tarrasivat taas lohkovoittoon. Medalle jäi siis kahdeksan ja puoli minuuttia aikaa kammeta itsensä takaisin tasoihin. Sekunnit vilisivät ja minuutit täyttyivät, mutta Meda ei päässyt millään kunnon maalintekopaikoille.

Meda veti Kallioniemen maaliltaan ensimmäisen kerran kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Meda sai siirrettyä paineen FoSun puolustuspäähän, mutta lopullinen sinettin ottelusarjalle saatiin, kun Aleksi Kanninen katkaisi Medan viimeisen hyökkäyksen keskiympyrässä ja siirsi reikäpallon tyhjään maaliin. Ottelua jäi jäljelle vain 17 sekuntia.

Näin Medan kausi päättyi ja FoSu jatkaa nousukarsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Lue lisää keskiviikon Salkkarista!