Kahdeksan kilometriä latua Kiikalassa ja Suomusjärvellä – Salon hiihtolatuja on taas ajettu

14

Salon hiihtolatuja on taas ajettu viikonlopun lumisateiden jälkeen. Suomusjärvellä ja Kiikalassa on ajettu jopa kahdeksan kilometrin mittainen latu.

Perniön Melassuolta löytyy kahden kilometrin lenkki tykkilumella.

Myös Märynummella on ajettu 800 metrin latu.

– Latupohjat ovat jäisiä, paitsi Melassuolla, jossa on tykkilunta pohjana. Se tarkoittaa, että laduilla täytyy hiihtää varovasti, muistuttaa Salon liikuntapaikkamestari Rauno Laaksonen .

Kevättalven myötä laduilla on myös paljon roskaa puista.

Laaksonen kertoo, että lunta tuli viikonloppuna hyvin erilaisia määriä eri puolille Saloa. Esimerkiksi Tupurin hiihtolatuja ei voida enää ajaa.

– Jos lunta tulee vielä, niin meillä on valmius tehdä latuja. Jäähän latukoneet eivät kuitenkaan pysty, sanoo Laaksonen.

– Märynummessa latupohja on jo hankala, eikä latu ole siellä kovin hyvässä kunnossa.

Kunnostetuilla latupohjilla voi hiihtää sekä perinteistä että vapaata.

Hiihtokelit vetelevät todennäköisesti viimeisiään tällä viikolla, sillä torstaista eteenpäin on luvassa usean päivän vesisadejakso.

Myös ainakin Turussa, Naantalissa, Raisiossa ja Loimaalla pääsee vielä hiihtämään.

Turun Nunnavuoren tykkilumiladun parin kilometrin lenkki on kunnostettu viimeksi maanantaina.

Raisiossa Kerttulan valaistun kuntoradan ns. kasilenkki (2,6 km) on hiihtokunnossa. Latu on huollettu maanantaina.

Myös Naantalin Suovuoren 4,2 kilometrin lenkki on kunnostettu maanantaiaamuna. Hiihtää voi perinteistä tai vapaata.

Loimaan, Oripään, Säkylän ja Humppilan alueilla kiertävällä Harjureitillä lumitilanne on hyvä ja hiihtämään pääsee.

Aloittelija

Ei sitten ajettu kuin kerran tänä talvena latu Halikon aseman urheilukentälle. Siinä olis hyvä lasten opetella, tasaisella ja rauhassa, kun noiden huippu-urheilijoiden sekaan ei oikein uskalla mennä. Kentällä olis vieläkin lunta, mut taitaa olla turha toive.

Marko

Ladut voi kyllä tehdä itse. Hiihtelee reitin muutaman kerran ja vot, lapsilla hyvä latu. Näin ennen vaan nykyään pitää olla kaikki valmiina.

Aloittelija

Voi tehdä, mutta koneella tehty on parempi. Kyllä jokaisella alueella pitäisi olla samat palvelut. Ja koska viime talvenakin oli latu, niin miksi ei tänä talvena? Nythän oli paljon parempi talvikin.

Utelias

Kysymys: onko Salossa lasten latuja tekevää latuhöylää?
Jossain alueuutisissa oli …muistaakseni Pohjanmaalla.. Juttu että oli päiväkoti ikäisille sopivan kokoinen

Spiderman

Välineet kehittyy ja eivät sovellu kuten entisaikojen sukset jolloin sukset olivat leveetä puuta ja miehet rautaa. Onneksi hiihtokausi on lyhyt. Yhtä pitkä kuin tekonurmen lämmityskausi, joten eivät ihmiset pääse valittamaan yli laji-rajojen.

Marko

Hetkinen,jos menet hankeen hiihtämään niin ladusta tulee suksen levyinen.Ei sen tartte olla puinen ja tervattu…kamalaa marinaa kun kaikkea ei tuoda eteen.Maaseudulla tehdään edelleen itse ladut ja hyppyrit ja se on kaiken lisäksi erittäin hauskaa, varsinkin lasten kanssa.

Aloittelija

Kyse on tasa-vertaisuudesta. Täällä perähikiässäkin pitää olla samat palvelut kuin herrojen kakaroilla kaupunkialueella!!!

Artsi

Torrolla pääsee hiihtämään.

Hiihtelijä

Märyssä ovat koko talven seisseet sekä lumitykki että latukone käytännöllisesti katsoen toimettomina. Ovatko ne rikki vai eikö löydy käyttäjää? Hiihtokausi saisi kivasti mittaa lisää jos hommat hoidettaisiin Melassuon malliin. Paikka ja olosuhteet ovat muuten Märyssä kohdillaan.

Spiderman

Latukoneet seis, Valmet tulee.

Jostain on säästettävä. Samaa toimetonta lumitykkiä ja latukonetta on ihmetelty, vaikka on yksi parhaimmista talvista edellisen talven tapaan.

Urpo

Vajaan kahden kilometrin lenkki on Märyssä edelleen hiihdettävässä kunnossa. Loppuviikon kelit kyllä ei ennusta hyvää hiihdolle missään muualla kuin Paimion hiihtoputkessa. Halikon asemalta on matkaa Märyn ladulle suunnilleen saman verran kuin maitokauppaan, joten olosuhteista tuskin hiihtämättömyys on tänä talvena jäänyt kiinni. Tuskin kukaan on ilman maitoa on kauppamatkan pituuden takia jäänyt. Toki tykkilumella saisi kautta pidennettyä, mutta tähän saakka on latu hienosti hoidettu eli sen ylläpidosta huolehtiville suuret kiitokset! Jos nykyajan välineet on jonkun mielestä huonot itse tehtyä latua tai umpihankea varten, käsitys on täysin väärä. Tarjontaa eri tyyppisistä suksista kyllä riittää luultavasti enemmän kuin koskaan ennen. Lisäksi laatuakin on… Lue lisää »

Aloittelija

Halikon asemalla latua ovat käyttäneet esim. koululaiset. Pitäiskö Halikon aseman koululaiset kuskata Märyyn hiihtämään? Ja pointti on, kerran aikaisemminkin on latu ollut, niin miksi ei nyt? Ja edelleen sanon että kentällä hiihtäminen on aloittavalle lapselle parempi kuin niitten himourheilijoiden joukossa Märyn laduilla!!! Itse olen aikoinaan pitänyt Märyn latuja talkoovoimilla (Halikon Hakoniskat) auki, että hiihdetty aikoinaan on ja paljon. Siksi olis kiva opettaa lapsenlapsia hiihtämään tasaisella, hyvällä ladulla, kiireettömästi. Mut ei näköjään saa mitään vaatia, kun aina joku alkaa urputtamaan.

aloittelija

Ja Halikon asemalta on maitokauppaan n. 3km, Märyyn 5km lisää, että ei sinne joka päivä ajeta. Ja luuletteko että Salo on joku maailman napa? Ei tule edes joka päivä käytyä Halikon kirkonkylällä, saatikka Märyssä tai Salossa. Ja eikös nykyaikana pitäis välttää autoilua? Jos latu lähtee melkein kotipihasta, niin tottakai käyttää sitä, eikä aja 8km:n päähän

Urpo

Aika tiuha latuverkosto pitää rakentaa, jos kaikkien pitää tasavertaisuuden nimissä melkein kotipihalta päästä hiihtämään. Herrojen kakarat kaupunkialueella silloin vasta pulassa ovatkin. Eihän Armfeltin koulun lähelläkään ole kelvollista latua, vaikka virkamiehet ja oikeistopuolueiden päättäjät epätoivoisesti yrittävät keskityspolitiikkaa harjoittaessaan suuruuden etuja korostaa.