Video: Kobrat antoi ilman Rannikkoa pelanneelle Vilppaalle opetuksen – kerran jo voitetusta ottelusta tuli jatkoaikatappio

0

Korisliigan runkosarjaa hallitsevan Vilppaan kuuden ottelun voittoputki katkesi keskiviikkoiltana Lapualla.

Ilman Teemu Rannikkoa pelannut Vilpas johti ottelua pitkälle päätösneljännekselle asti, mutta Kobrat vei ottelun väkisin jatkoajalle, jossa kotijoukkue oli omaa luokkaansa. Loppulukemat olivat 114–107.

Näin Vilppaan runkosarjan johto kaventui kahdeksaan pisteeseen, kun otteluita on jäljellä kahdeksan. Sarjassa toisena on hallitseva mestari Karhubasket.

Kobrat aloitti ottelun väkevästi ja Jaron Hopkinsin vahvoilla korille ajoilla kotijoukkue vei ensimmäiset neljä minuuttia 12–5. Vilpas kuitenkin tasoitti ottelun kolmella peräkkäisellä kolmosella. Vilpas ajautui paikoin villiksi äityneen avausneljänneksen aikana vakaviin virhevaikeuksiin ja Kobrat pääsi toistuvasti vapaaheittoviivalle. Vilpas rikkoi avausneljänneksellä peräti kymmenen kertaa ja Kobrat vei avausneljänneksen vapaaheitot peräti 12–2. Siitä huolimatta kotijoukkue vei avausneljänneksen vain pisteellä (25–24).

Vilpas jatkoi huolimatonta pelaamistaan toisella neljänneksellä, mutta lukuisista menetyksistä huolimatta vieraat pysyivät ottelussa mukana pelaamalla palloa korin alle kohtuullisen staattisiin yksi vastaan yksi -tilanteisiin. Näistä tilanteista Vilpas nosti joko helppoja koreja tai sai aiheutettua kapeaa rotaatiota pyörittäneelle Kobrille virheitä. Kun Kobrat sai tämän option kuriin, pääsi kotijoukkue juoksemaan pallonmenetyksen jälkeisiä nopeita hyökkäyksiä.

Vilpas teki toisella neljänneksellä 24 pistettä, joista Antonio Ballard teki 11 ja Jamie Skeen yhdeksän pistettä. Tauolle lähdettiin tasatilanteesta 48–48.

Avauspuolikkaalla nähtiin muutama vauhdikas ja sekava pätkä, jotka olisivat sopivalla taustamusiikilla säestettynä olleet käyttökelpoista materiaalia BBC:n legendaariseen Benny Hill Show’ssa. Joukkueet menettivät pallon avauspuolikkaan aikana yhteensä 21 kertaa (11–10) eli enemmän kuin kerran minuutissa!

Vilpas jätti sekoiluvaihteen pukukoppiin ja vei toisen puoliajan ensimmäiset neljä ja puoli minuuttia tylysti 2–13. Vilppaalla oli mahdollisuus repäistä jo ratkaiseva ero, mutta muutama turha menetys ja Jussi Turjan kolmoset pitivät Kobrat ottelussa mukana.

Ero pysyi noin kymmenessä pisteessä pitkälle päätösneljännekselle asti, kunnes Vilppaan pakka hajosi taas. Reilut neljä minuuttia ennen loppua Vilppaan Jack Gibbs menetti pallon jo neljännen kerran ja Hopkins nosti Kobrat enää kuuden pisteen päähän (79–85).

Vilppaan illan 16:nnen menetyksen jälkeen Jussi Turja heitti illan viidennen kolmosensa ja ero oli enää kaksi pistettä (85–87). Mikko Koiviston kolmonen kasvatti Vilppaan eron seitsemään, mutta Lauri Toivonen kuittasi kolmosen heti toisessa päässä (88–92). Kobrien hahmoksi noussut Turja kavensi eron vapaaheittoviivalta kolmeen (90–93), kun ottelua oli jäljellä enää 106 sekuntia.

Toivosella oli paikka kaventaa ero enää pisteeseen, mutta nosto jäi rautaan ja toisessa päässä kenttää Ballard upotti vaikean hyppyheiton. Eroa oli taas viisi pistettä (90–95) ja kellossa aikaa 56 sekuntia. Khalil Small toi koreillaan kotijoukkueen pisteen päähän (94–95), kun kelloon jäi enää 21 sekuntia. Jack Gibbs nosti eron kolmeen pisteeseen vapaaheittoviivalta ja Kobrien viimeisessä hyökkäyksessä Zane Waterman upotti kolmosen yli metrin kaaren takaa tasoittaen ottelun.

Vilppaalle jäi aikalisän jälkeen neljä sekuntia voittoheittoon: pallo yritettiin pelata korin alle Skeenille, mutta Waterman löi pallon ulos kentältä ja kelloon jäi enää 1,5 sekuntia. Kobrat puolusti päätyrajan mainiosti, eikä Vilpas saanut heittoa ilmaan ajoissa. Näin omituinen ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajan alussa kolmella Kobrien pelaajaa oli neljän virheen rasittamana, mutta siitä huolimatta kotijoukkue tuli hurjalla asenteella ja teki jokaisesta hyökkäyksestään korin. Ero repsahti nopeasti kahdeksaan pisteeseen, eikä Vilpas päässyt enää mukaan voittotaisteluun.

Näin Kobrat päätti Vilppaan kuuden ottelun voittoputken ja vahvisti asemiaan kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Kobrat heitti ottelussa kovilla prosenteilla (kakkoset 60, kolmoset 50). Vilppaan prosentit (52 ja 34) olivat selvästi alhaisemmat. Kobrat heitti 27 vapaaheitostaan vain kolme ohi.

Vilppaan tehomies oli 29 pistettä heittänyt ja 13 levypalloa kahminut Antonio Ballard. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös Jamie Skeen (15), Juho Nenonen (14), Brandon Taylor ja Jack Gibbs, joka osui vain kerran kaaren takaa kahdeksalla yrittämällä.

Vilpas menetti ottelussa pallon 17 kertaa, Kobrat peräti 20 kertaa.

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Suomen Cupin finaalissa Pyrintöä vastaan Tampereen Pyynikillä.

 

Jutun video on julkaistu KobratLapuan Youtube-kanavalla.