LP Viesti suorinta tietä välieriin – 14 vuoden mitalipeliputki sai jatkoa

0
Lena Prokopenko oli keskiviikkona vaihtopelaajan roolissa. Hillaelina Hämäläinen (vas.) oli sen sijaan kokonaan sivussa kokoonpanosta.

LP Viesti eteni nopeinta mahdollista reittiä lentopallon naisten Mestaruusliigan välieriin. LP Viesti voitti kolmannessa puolivälierässä Nurmon Jymyn tylysti 3–0 (25–17, 25–11, 25–21). Ottelusarja LP Viestille suoraan kolmella voitolla.

Edellisen kerran naisten liigan välierissä ei ole nähty salolaisseuraa 14 vuotta sitten keväällä 2005.

Yli 50 prosentin teholla hyökännyt LP Viesti vei kaksi ensimmäistä erää suvereenisti. Mutta kuten niin kovin usein, pitkä tauko käänsi voimasuhteet. Jymy johti kolmatta erää 8–13 ja 13–17, kunnes LP Viesti löysi avauserien vireensä, rynni tasoihin ja samaa kyytiä ohi.

LP Viestin tehokolmikko oli Lena LymarevaFlink (15/+12), Anna Czakan (14/+12) ja Kertu Laak (13/+10).

LP Viestin selvän voiton arvoa lisäsi se, että joukkueen luottolibero Hillaelina Hämäläinen oli ottelusta sivussa kuumeen vuoksi. Hänen paikallaan vuorottelivat Milja Piesanen ja Netta Laaksonen.

Muut kolme puolivälieräsarjaa ovat vielä kesken, joten LP Viestillä on useita vaihtoehtoja välierävastustajaksi. Varmaa on ainoastaan se, ettei vastustaja voi olla runkosarjan kakkonen Hämeenlinna tai runkosarjan kolmonen LP Kangasala. Juuri nyt todennäköisin välierävastustaja lienee Oriveden Ponnistus.

Välieräsarja alkaa Salohallissa ensi viikolla. Pelipäivä on vielä auki, johtuen päällekkäisistä tapahtumista. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.