Maantierosvojen paluu

5

Nykyvenäläistä järjestelmää on helppo kutsua roistokapitalistiseksi. Siellä ne joilla on, ottavat niiltä, joilla ei ole. Kansalaisilla ei ole mahdollisuutta tai uskallusta asettua systeemiä vastaan.
Outoa kyllä sama roistokapitalismi on rantautumassa myös Suomeen. Meillä ei ole enää samankaltaisia kansalaisoikeuksia kuin aikaisemmin, koska maailmasta on viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana tullut liian monimutkainen meille.

Kaikki haluavat juuri sinun rahasi, ja tunnet itsesi avuttomaksi, koska sinulta puuttuvat keinot kamppailla vastaan.
Loistoesimerkki tästä törkeydestä ovat pikaluottofirmat. Ne väittävät tekevänsä täysin laillista bisnestä, mutta tosiasiassa surffaavat lainsäädännön äärirajoilla. Useimmiten on kysymys kiskonnasta, mutta tästä valtiovaltamme ei näytä haluavan välittää.
Poliitikkojen ja ylärakenteessa työskentelevien ei näet tarvitse turvautua pikaluottoihin, sen verran hyvät palkat heillä on. Pikalainat ovat vain niin sanotuille tavallisille ihmisille, jotka kai sitten eivät vaan osaa hoidella asioitaan.

Väitän, ettei yleensä ole ihmisten oma vika, että he joutuvat ongelmiin pikaluottojen kanssa. Maailmasta on tullut liian vaikea ymmärtää. Meillä ei ole enää käsitystä mitä rahat ovat, koska setelit on korvattu muovilla. Tähän meidät ovat pakottaneet pankit sekä valtiovalta, jonka pitäisi valvoa pankkeja.
Kukaan ei koulussa valmentanut meitä junailemaan omaa talouttamme yhä monimutkaistuvassa yhteiskunnassa. Vanhanaikaiset opettajat eivät osanneet opettaa meille, miten tietokoneita pitäisi käyttää: tiedon hakuun ja välineiden etsimiseen omien kansalaisoikeuksien säilyttämiseksi.
Kukaan ei ole opettanut meitä laatimaan kirjallista valitusta huonosta palvelusta. Heti kun sähkölaskusi maksu myöhästyy, alat saada postia perintäfirmalta, joka alkaa tienata pikku virheelläsi. Se lähettää sinulle karhukirjeitä, joita ehkä et koskaan saa (posti hukkaa tuhansia lähetyksiä vuodessa) ja saat maksaa vielä enemmän.

Pohjoismaisen yhteiskunnan tehtävä pitäisi olla kansalaisten suojelu tällaiselta toiminnalta ja kiskonnalta. Mitä tekee valtio? Kerää itselleen rahaa pelimonopoliyhtiöllään, joka sijoittelee peliautomaatteja köyhimpiin kaupunginosiin.
Uhkapelin avulla saadaan kasattua vielä enemmän rahaa pikalainafirmoille ja perintäyhtiöille.
Tiedotusvälineissä jaksetaan kummastella lonkeron alkoholiprosentin muutoksia ja maahanmuuttajien tekemiä rötöksiä.
Sen sijaan luotto-ongelmat ja peliriippuvuus saavat rauhassa pahentua valtiollisessa suojeluksessa. Vaikka kysymys on satojentuhansien suomalaisten ongelmista.

Kirjoittaja on Taalintehtaalla asuva kirjailija.

Ota, ota, ota... ja kuluta?

”Väitän, ettei yleensä ole ihmisten oma vika, että he joutuvat ongelmiin pikaluottojen kanssa.”

Minä puolestani väitän, että yleensä on ihmisten oma vika, jos joutuvat ongelmiin pikaluottojen kanssa. Sitä ongelmaa vain ei voi työntää toisten syliin, niin mukavaa kuin se olisikin.

Elä siivosti, äläkä ota pikaluottoa! Tai hakeudu holhouksen alle.
Älä ainakaan valita, jos olet mennyt sitä ottamaan, sillä seuraukset korkoineen sinäkin kyllä tiedät.

Lucky You

Huomaa kyllä että joku hyväosainen kommentoi…

Aspire

Kyse on yksinkertaisesti elämänhallinnasta. Ei voi syödä enempää kuin tienaa.
Ei ainakaan pitkän päälle. Pikaluottoa voi ajatella hetkellisenä pelastusrenkaana, mutta se ei pitkälle kanna. Se on valitettava totuus.

Otsasi hiessä

Jäin miettimään sitä, miten voi ottaa niiltä, joilla ei ole.

Pike

Otsikon luettuani luulin, että kyse on niistä romanikerjäläisistä, jotka pysäyttelevät autoja maantiellä ja tunkeutuvat niihin sisään sekä ryöstävät kuljettajan.