Salolaisnuoret osoittivat mieltään ilmastonmuutoksen torjumiseksi

10
Nuoret mielenosoittajat kerääntyivät ilmastomarssin jälkeen Salon kaupungintalon edustalle.

– Ilmastomarssi, ilmastolakko! Seis tämä farssi, nyt on pakko!
– Mitä me vaaditaan? Hiilivapaa Salo! Milloin? Nyt!
Tällaisia iskulauseita kuultiin Salon kaupungintalon edessä perjantaina aamupäivällä, kun salolaiset koululaiset järjestivät ilmastolakon.

Salon lukion edestä lähti klo 11.15 liikkeelle ilmastomarssi, johon osallistui noin 30 opiskelijaa Salon ja Halikon lukioista sekä Salon seudun ammattiopistosta. He marssivat Salon kaupungintalon eteen, missä odotti noin 20 hengen mielenosoittajaryhmä, jossa oli muun muassa Hermannin ja Moision yläkoulujen oppilaita sekä aikuisia aktivisteja, jotka ovat jo 16:na perjantaina osoittaneet mieltään samalla paikalla osana Perjantait Gretan kanssa -ilmiötä.

Sekä koululaisten ilmastolakon että Perjantait Gretan kanssa -mielenilmausten innoittajana on ollut 16-vuotias ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Tänä perjantaina koululaiset kutsuttiin osoittamaan mieltään ilmaston puolesta eri puolilla maailmaa.

Salo on ja pysyy tuppukylänä

Ja Stadissa parisen tuhatta nuorta… Salossa jokunen kymmenen. Salon nuorten aktiivisuus ihan huimaa päätä.

Tuppukyläläinen

Mihin suuntaan y.o. kommentin kirjoittaja osoittaa pilkkansa. Mielenosoitukseen osallistuviin nuoriin, vai niihin, jotka eivät olleet mukana?

Hyvän asian puolesta

Jos omaa luetun ymmärtämisen taidon, niin eiköhän se tule selväksi… eli niihin nuoriin, jotka eivät vaivautuneet osallistumaan. Olispa ollut jaossa ilmaisia ämpäreitä.

Täti

Nuorilla ei ollut koulusta vapaata mielenosoituksen takia. Suurin osa oli luultavasti normaalisti oppitunneilla. En näe siinä mitään aihetta pilkkaan tai paheksuntaan.

Tuppukyläläinen

Jos suhteuttaa Stadin väestöpohjan Saloon vastaavaan, niin ei Salon mieltään osoittavien määrä mikään suuri katastrofi ollut.

Molemmissa paikoissa olisi saanut olla enemmän mielipiteensä ilmaisevia.

Hyvä Salo!

Hienosti oli salolaisia nuoria liikkeellä, runsaasti hyviä julisteita, oivallisia iskulauseita ja asiallisia puheita.

Jeanette Ramsay

Olisin mennyt mukaan, mutta sain tietää asiasta vasta illalla uutisia katsellessani.

eläkeläinen

Nämä mielenosoittajat varmaan liikkuivat kävellen ja polkupyörillä kuten me syylliset isovanhemmat aikoinaan pitkiäkin koulumatkoja. Teiniaikoinamme tosin protestoimme mies ja ääni periaatteista ja kouluihin äänestettiin minne sijoitetaan luvalliset tupakointitilat!

Epi

Eikö tuo marssiminen tarkoita nimenomaan kävellen liikkumista? Eli kyllä, nämä mielenosoittajat liikkuivat kävellen.