Salon johto keskusteli kaupungintalon edustalla istuvien ilmastoaktiivien kanssa

6
Kaupunginjohtaja Lauri Inna (vas.), kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo tapasivat eilen Gretan kanssa istuvat Lasse Kihlströmin, Birgitta Wulfin, Teemu Lehtisen, Paula Lönnemon ja Eeva-Stiina Lönnemon. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon kaupungintalon edustalla jo viidentoista perjantain ajan istuneet ilmastoaktiivit pääsivät vihdoin keskustelemaan kaupungin päättäjien kanssa.

Paikalla olivat kaupunginjohtaja Lauri Inna, kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo. Kaupungin johto saapui paikalle kutsuttuna.

Joukko ilmastoaktiiveja hakee tempauksellaan sekä paikallisen että globaalin ilmastotyön vauhdittamista. Salolaiset mielenosoittajat ovat osa maailmanlaajuista ilmiötä.

Lue lisää lauantain lehdestä 

Hölmöläisten peitonjatke

Missä aktivistit oli kun jätteenpolttolaitoksesta päätettiin? Turku yrittää hiilineutraaliksi kaupungiksi ja sysäsi polttolaitoksen Saloon. Ihan älytöntä tuollainen pienimuotoinen mielenilmaus, luuletteko maailma pelastuu sillä että jotkut ihmiset heiluttaa kylttejä Salon kaupungintalon pihalla? Vaikka koko Suomi lakkaisi olemasta, maailma ei pelastu, me ollaan niin pieni väestö, ei mitään vaikutusvaltaa. Se mitä saadaan vaan tällä ilmastohöpötyksellä, niin kustannukset nousuun, kun kansa pakotetaan ilmastotalkoihin ja samanaikaan intialainen kylä saastuttaa päivässä sen määrän mitä Suomi muka suojelee.

Ensin perusasiat kuntoon

SSS 9.3.2010 lehdessä oli juttu, jossa Salon johto tapasi paikalliset ilmastoaktiivit.
Huomio kiinnittyi jutussa esiintyneeseen ekoteollisuuspuisto-sanaan. Onpa siinä sanaa kerrakseen. Kun olen kulkenut viime vuosien aikana Korvenmäen kaatopaikan ohi, niin ei siinä kyllä ole minkäänlainen puisto tullut mieleen. Yleensähän sana puisto tuo mieleen ensimmäiseksi raikkaan ilman, eli siitä kaupunki voisi aloittaa kyseisen puistonsa ilmagon parantamisen. Sana ekoteollisuuspuisto on tällä hetkellä pelkkä sana ilman sisältöä, jota fraasinomaisesti toistetaan.
Kai sillä suunnalla jokuinen ihminenkin asuu?

Hej

Ilmastonmuutos ei ole todellinen, ja vaikka olisikin, suomen kokoisella maalla ei ole minkään valtakunnan osuutta asiaan. Päästöistä luokkaa 0,00000001%

Änkyrä

Yhdellä suomalaisella on ihan yhtä iso vaikutus maailman Co2-päästöihin kuin yhdellä rikkaalla kiinalaisella, intialaisella tai jenkilläkin. Kun suomipoika lentää vietnamiin lomille, palaa öljyä määrä jolla afrikkalainen kylä paistaa vuoden ruokansa.

Pekka

Minusta se Suomen osuus on 0,0000001 prosenttia

matti

Tämä ilmastojuttu on aika absurdi ja tietämättömien ihmisten esiintuomana. Esimerkiksi ilmastokoukseen odotetaan 1500 yksityistä lentokonetta, sanoi presidentti Niinistö. Sinne tullaan myös vuorokoneilla, autoilla ym. Lentokoneet ei maksa polttoaineesta missään päin maailmaa veroa, se on sovittu verovapaaksi. Lentokoneiden ei tarvitse käyttää biopolttoaineita eíkä sellainen ole suunnitelmissakaan. Auto, vene ym. moottoriurheilut syytää maailmalle enemmän haitta-aineita kuin Suomen koko autokanta. Kreikassa kaikki sähkö tehdään kaikkein pahimmalla hiilellä, eli ruskohiilellä. He ovat myös ilmoittaneet etteivät voi vaihtaa mihinkään muuhun. Saksassa, Kiinassa ym. monissa maailman maissa käytetään päivittäin enemmän hiiltä kuin Suomessa 50 vuodessa. Tällä hetkellä ilmastoasiassa on ainoastaan kysymys verottamisesta tavalliselta veronmaksajalta. Jos maailmassa… Lue lisää »