Somerolta löytyy tasokkaat palvelut mutta muualla niistä ei tiedetä

5
Vantaalta Somerolle muuttanut Marjo Onnela uskoo, että Somerolle olisi tulijoita enemmänkin, jos siitä tiedettäisiin enemmän muualla.

Someron kaupunki saa asukkailtaan kiitosta hyvistä palveluista. Someron tasokkaat palvelut tunnetaan kuitenkin huonosti oman seudun ulkopuolella, joten Somero ei myöskään houkuttele asuinkuntana. Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen huomauttaa, että isoissa kaupungeissa Somerosta tiedetään lähinnä Rauli Badding Somerjoki.

Tuore tutkimus kertoo, että Somerolle muutetaan eniten pääkaupunkiseudulta. Innokkaimmin Somerolle muuttavat yli viisikymppiset. Suurin muuttotappio Somerolle tulee 15–24-vuotiaista, jotka muuttavat ennen kaikkea opintojen perässä pois paikkakunnalta.

Marjo Onnela muutti miehensä Mikko Peltosen kanssa Somerolle Vantaalta kaksi vuotta sitten. Pariskunnan piti ensin jäädä Somerolle vain kesäasukkaiksi, mutta he muuttivat pian vakinaisesti paikkakunnalle. Onnela on Someroon todella tyytyväinen.
– Hyvien palveluiden lisäksi arvostamme täällä yhteisöllisyyttä, ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa, Onnela huomauttaa.

wiiru

Ei kai kukaan tiedäkään kun täällä vuodesta toiseen mainostetaan vaan Rauli Somerjoki sitä ja tätä.
Pääkadulla tyhjiä liiketiloja monta, vuokrat liian korkeat ilmeisesti yrittäjille, kannattaa kiinteistöjen omistajien näköjään pitää ennemmin tyhjinä. Julkinen liikennekin tosi surkea, ellei melkein olematon. Joku iso muutos pitäisi tulla että Somero kiinnostaa mutta taitaa olla mahdotonta niin syvälle juurtuneet asenteet mihinkään muutoksiin.

Markku Kanerva

Ehdotan, että konkreettisena ojennuksessa pk-seudulta Somerolle muuttava yrittäjä saa kaupungin ”muuttoavustuksena” vapaana olevan toimitilan vuodeksi käyttöönsä. Edellytyksenä on ainakin yhden vuoden veronmaksu Somerolle. Joensuuntien tilat kuvataan ja listataan kunnan muut palvelut ja ”optiot” muuttajille. Somerolle muuttaville yrityksille luvataan myös ”kummiyritysten tiimi”, joka muodostuu arvoketjussa lähellä kyseisen yrityksen toimintaa olevista Somerolaisista yrityksistä. Niiden tehtävänä olisi auttaa uuden yrityksen jalkutumista ja verkottumista paikkakunnalla. Projektin teemana voisi olla ”Somero – Suomen palvelevien kunta” Kohdistetaan kampanja Pk-seutuTre/Tku:n yrittäjille (myös Suomenyrittäjien kautta). Ensimmäinen tavoite olisi täyttää Joensuuntien tyhjät tilat ja saada 4-8 uutta yrittäjäperhettä asettumaan Somerolle. Sen perään tulisi kertoa onnistumisista mediassa ja luoda kuvaa… Lue lisää »

Onnellinen Somerolla

Todella hyviä ideoita ja ajatuksia, toivottavasti myös Someron kaupungin päättäjät lukevat ehdotukset. On todella aika jännää, miten paljon varsinkin muualta tulleet ylistävät Someron tarjoamia palveluita ja mahdollisuuksia, mutta miten tätä positiivista sanomaa ei ole saatu vietyä eteenpäin.
On oma terveyskeskus, jossa edes hammashoitoon ei ole jonoja, uusi yläkoulu ja lukio, useampi alakoulu, Varsinais-Suomen paras kirjasto, upea uusi uimahalli, jäähalli, ratsastuskeskus, aktiiviset urheiluseurat, kolme vireää tanssilavaa, hieno luonto kymmenine järvineen. Tämä kaikki 9000 asukkaan kunnassa. Ja kaiken päälle yhteisöllisyys, kyky olla yhdessä ja tehdä asioita yhdessä.

ape

Mistäköhän kunnasta puhut kun puhut yhteisöllisyydestä.
Ei tunnu tutulta täällä, ainoa yhteisöllisyys 20v. aikana on ollut jos olet eri mieltä ns. ”pääsukujen” (joita täällä on muutama) jonkun edustajan kanssa saat puoli kylää niskaasi. Sua panetellaan ja haukutaan ja sanasi vääristellään, ihan vaan siksi ettet ole paikallisia, somerolaisten mittapuun mukaan. Esitetään myös uusille asukkaille kovin ystävällistä liibalaabaa mutta mitään syvällisempää kaveruutta ei haluta.
Eli en suosittele Someroa ihmisille jotka ovat sosiaalisia ja haluavat hyviä ystäviä.
Täällä muuttuu kyllä tavallaan ”somerolaiseksi” eli kävelee naama totisena peruslukemilla eikä ole näkevinään ketään.

Juu vois muuttaa pois..jos vaan sais asunnon myytyä..sekin on lujassa..

Hyviä kokemuksia

Hyvin erilaisia kokemuksia voi ihmisillä tietysti olla kaikista paikkakunnista. Me olemme asuneet lastemme kanssa monella paikkakunnalla, mutta parhaiten viihdymme ehdottomasti Somerolla. Palvelujen lisäksi pidämme paikkakunnan hengestä. Itse olemme kohdanneet äärettömän mukavia ja ystävällisiä somerolaisia.