Tyytyväinen asiakas on jokaisen jamelaisen juttu

Mainos | KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Jame-Shaft

0
Mika Tuunainen (vas.) keskustelee kappaleiden mittoja robotille ohjelmoivan CNC-koneistaja Jukka Pasasen kanssa jamelaisuuden ytimestä, halusta oppia uutta ja kehittyä ammattilaiseksi.

Perinteinen, likaiseksi ja raskaaksi koettu konepajateollisuus on kaukana salolaisen Jame-Shaftin todellisuudesta. Tuotantohalli hohtaa puhtaana, raikkaana ja valoisana. Vuosittain tehtävät investoinnit kertovat paikallisten yksityishenkilöiden omistaman yrityksen uskovan vahvasti sekä omaan konseptiin että Suomen tulevaisuuteen konepajateollisuudessa.

Mika Tuunainen uskoo Jame-Shaftin modernin automatisaation ja korkean laadun riittävän jatkossakin kansainvälisillä markkinoilla.

– Tulevaisuus näyttää valoisalta. Kansainvälinen kasvu jatkuu vahvana. Tämän kevään aikana tehtävien yli 2 miljoonan euron investointien uskotaan varmistavan kapean sektorin pohjoismaisen markkinajohtajan aseman säilymisen, yrittäjä ja toimitusjohtaja Mika Tuunainen toteaa.

Jame-Shaftin pääasiakkaat ovat kansainvälisiä toimijoita, kone- ja laiterakennusteollisuuden markkinajohtajia. Niistä monet valmistavat kaivos-, louhinta-, metsä- tai maanrakennuskoneita. Se tarkoittaa tiukkoja, tinkimättömiä laatuvaatimuksia ja huippumodernia automatisaatiota.

– Olemme kuin iso protopaja, jossa ammattitaito korostuu pienten sarjakokojen takia. Laadun on oltava itsestäänselvyys. Tämä ei ole muutaman hengen show, vaan kannustamme jokaista työntekijää ideoimaan ja kehittämään tuotantoa.

Esimerkiksi tilauskanta on koko porukan, 80 hengen, näkyvissä joka päivä. Tuunainen uskoo avoimuuden kannustavan yksilöllisiin kasvutarinoihin.

– Yrityksen tuotannosta viennin osuus on 40 % eli olemme suoraan mukana kansainvälisessä kilpailussa. Teemme jatkuvaa tuotekehitystä ja mietimme porukalla, miten voisimme olla tänään fiksumpia kuin eilen.

Uusia jamelaisia etsitään jatkuvasti

Teollisuuden eri toimijoille tilauksesta valmistettavat lämpökäsitellyt, kovaa kulutusta kestävät nivelet eli tappi-holkkiparit ovat vuonna 1993 perustetun yrityksen parasta osaamista. Mika Tuunaisen mukaan Jame-Shaft pyrkii olemaan kirjaimellisesti asiakkaan toimitusketjun vahvin linkki – ja auttamaan tarvittaessa myös asiakkaiden suunnittelijoita työssään.

– Pärjäämme kilpailussa pitkälle viedyn automaation, palveluhalukkuutemme ja tuotteidemme laadun ansiosta. Oman raaka-ainevaraston myötä pystymme vastaamaan asiakkaan huutavaankin tarpeeseen nopeasti: toimitus voi nopeimmillaan olla tutulla asiakkaalla viikon päästä tilauksesta, hän kertoo.

Alaa opiskelevien kesätyöntekijöiden löytäminen on haasteellista. Harjoittelijoita on ollut Portugalista, Unkarista ja Espanjasta saakka. Tuunainen on palkannut kahdessa vuodessa 30 uutta työntekijää, osan rekrytointikoulutuksen kautta.

– Jamelaiseksi voi päästä, vaikka ei olisikaan alan koulutusta. Kova tahto ja into motivoivat oppimaan. Moni on kasvanut nurmikonleikkuusta kovaksi ammattilaiseksi. Olen todella ylpeä koko porukasta!

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi