Uskelan koulun muutto väistötiloihin saattaa lykkääntyä

8

Uskelan koulun Kavilankadun yksikön muutto väistötiloihin on lykkääntymässä, koska päätöksenteko asiassa venyy.

Kaupunginjohtaja Lauri Inna esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että asia palautettaisiin uudelleen valmisteltavaksi. Ajatuksena on, että virkamiehet pyytäisivät viralliset tarjoukset opetuslautakunnan toivomista väistötiloista ja selvittäisivät eri vaihtoehtojen kaikki kustannusvaikutukset.

Esitykset koulun tulevaisuudesta tuotaisiin kaupunginhallitukselle huhtikuun lopussa, jolloin valtuusto päättäisi asiasta toukokuussa. Uudella aikataululla muutto väistötiloihin voisi toteutua joululoman aikana.

 

 

Marco

Mikäs kiire tässä – lapsiahan ne vaan on.

Järki käteen päättäjät

Eikö moduulien sijasta voisi selvittää, olisiko vapaata tilaa jo entuudestaan, tai pystyisikö uudet koulurakennustilat toteuttamaan jonkin muun koulun yhteyteen nopealla aikataululla, jonka ajan oppilaat mahdollisesti, tilanteen Uskelan koulussa vain salliessa, jatkaa opiskelua koulussa uusien tilojen saamiseen asti?

Monta milliä höttörahaa näemmä kassassa, jos näin voi toimia.

Make

Onko pakko lähteä noin pian? Koko ajan sitä pystytään näemmä venyttämään pidemmälle, kun alunperin on suositeltu jo 2019 alussa poistumista tai viimeistään kesällä 2019. Painumista seurataan koko ajan ja varmaan tuleviin kokouksiin on saatavana vielä tuoreempaa tietoa painumisen mahdollisesta etenemisestä. Väliaikaisratkaisut ovat kalliita, voisiko koulutyötä jatkaa samassa kiinteistössä vielä kuitenkin vaikkapa vuoden? Säästäisi silläkin aika ison kasan rahaa, jos päädytään rakentamaan uutta. Uuden koulun suunnittelutyökin vienee jo puoli vuotta, ja Salon päätöksenteon tahdilla kilpailutuksineen vuoden. Kalliita päiviä, kun tarkemmin miettii. Rakentaminen vielä sen päälle minimissään 1,5 vuotta. Kavilankadulla on iso tontti, johon uuden rakennuksen ehkä voisi rakentaa niin, että vanha… Lue lisää »

Peitonjatke

Nyt voisi sanoa, että mitä minä sanoin. Rekijoen koulun lopettaminen oli Salon päättäjien emämunaus. Nyt olisi tätä uudempaa koulua tarvittu, kun Salon keskustan koulut joko homehtuvat tai vajoavat saveen.

Hölmöläisten hommaa, mutta onko tämä jotain uutta Salon päätöksissä?

Make

Tuntuu unohtuvan, että Rekijoen kouluun mahtuisi vain 80-100 lasta. Ehkä vähemmän. Uskelan koulussa oppilaita noin 400 ja henkilökuntaa 70. Hermannin oppilasmäärä on noin 500.

Minne loput kun tilaa ei muuallakaan vapaana tunnu olevan?

Kuntalainen K

Josko sentään vähän ajattelisit ensin. Ei Rekijoen koulu tuo tähän asiaan mitään järkevää ratkaisua.

Kuntalainen K

Pääasia, että varotaan Turun tautia, jossa aikataulut paukkuvat ja budjetit kaksinkertaistuvat.

Jehu

15 vuoden päästä oppilaita on koko Salossa puolet nykyisestä. Väliaikainen moduulikoulu on järkevämpi ratkaisu kun uuden rakentaminen.