Utrechtin raitiovaunuampumisesta epäillyn pidätys jatkuu kahdella viikolla – mies tunnusti terrorimurhat oikeudessa

0

Hollannissa tuomistuin pidensi perjantaina Utrechtin raitiovaunuampumisesta epäilyn miehen pidätystä 14 päivällä. Mies myönsi oikeudessa syyllisyytensä terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin. Syyttäjän mukaan mies myös sanoi toimineensa yksin.
Syyttäjän mukaan miestä epäillään useasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.
Tähän mennessä ei ole mitään viitteitä siitä, että mies olisi tuntenut uhrinsa. Kolme ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui maanantaisessa ampumisessa. Poliisin mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa 24 Oktoberplein -pysäkin luona.
Sen sijaan 40-vuotias mies, joka pidätettiin epäiltynä osallisuudesta veritekoon tiistaina, päästettiin vapaaksi tänään. Häntä ei enää epäillä rikoksesta, uutisoi Gelderlander-lehti.
Maanantaina pidätettiin myös 23- ja 27-vuotiaat veljekset. Heillä ei ollut mitään tekemistä murhien kanssa, ja heidät päästettiin vapaalle jalalle eilen.

16 000 ihmistä osallistui hiljaiseen marssiin

Perjantai-iltana yli 16 000 ihmistä osallistui hiljaiseen marssiin uhrien muistoksi, uutisoi hollantilainen lehti De Telegraaf.
Hollannin pääministeri Mark Rutte sekä Amsterdamin ja Haagin pormestarit osallistuivat kulkueeseen, jonka reitti alkoi Utrechtin keskustasta ja loppui ampumapaikalle.
Myös äärioikeistolainen, islamvastainen Pegida-liike ilmoitti osallistuvansa marssiin, tosin ilman tunnuksiaan. Utrechtin kaupunki ei estellyt Pegidan aikeita.
– Kaikki, jotka osaavat käyttäytyä, ovat tervetulleita, kaupungin edustaja sanoi.
Marssiin osallistujia kehotettiin ottamaan mukaansa punaisia ja valkoisia kukkia. Utrechtin lippu on punavalkoinen.

https://www.gelderlander.nl/utrecht/gokmen-tanis-bekent-schietpartij-in-tram-in-utrecht~a239a24a/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3337058/stille-tocht-aangekomen-bij-24-oktoberplein-ik-had-dit-niet-verwacht

STT

Kuvat: