Uutta virtaa akkutehtaasta

1
Uusi akkutehdas on tulossa IoT Parkin tiloihin Meriniittyyn.

Valmet Automotiven sähköautojen akkutehtaan perustaminen Saloon tuo koko seudulle lisää virtaa ja satoja uusia työpaikkoja. Investoinnin suuruutta ei ole kerrottu, mutta joka tapauksessa puhutaan kymmenien miljoonien eurojen hankkeesta.
Parempaa uutista rakennemuutoksen kouriin joutunut Salo ei olisi voinut saada. Menetetyn matkapuhelinteollisuuden jälkeen löytyi lupaava teknologia-ala, jossa kasvukäyrät sojottavat ylöspäin.

Päätös akkutehtaasta osoittaa, että Salossa tehty pitkäjänteinen työ uuden kasvun hakemiseksi tuottaa tulosta. Nokian jättikiinteistön ostaminen omiin käsiin oli kaukaa viisas päätös.
Sähköautojen akkutehdasta ei olisi saatu Saloon, jos tehtaan tarpeisiin sopivia tiloja ei olisi ollut tarjolla. Ratkaisuun vaikutti myös, että Salon IoT Parkissa tehtiin nopeita päätöksiä tarvittavista muutostöistä.
Pelkästään sopivat tilatkaan eivät yksin riittäneet, vaan akkutehtaasta neuvoteltiin useita kuukausia. Tämän kokoluokan tehtaalle olisi ollut ottajia eri puolilla Eurooppaa.
Hyvästä lopputuloksesta voi onnitella Salon kaupungin johtoa ja kiinteistöyhtiö IoT Parkia.

Liikenteen sähköistyminen etenee kovaa vauhtia, ja markkinoita on rajoittanut pula sähköautojen akuista. Nykyisin akkujen valmistus on keskittynyt Aasiaan.
Eurooppalainen autoteollisuus lähti hitaasti mukaan sähkö- ja ladattavien hybridiautojen markkinoille, mutta nyt tahti on toinen. Uudet haastajat, kuten Tesla ja kiinalaiset sähköautot, pakottavat perinteisen autoteollisuuden vauhdilla mukaan.
Salon akkutehdas täydentää Suomessa jo ennestään olevaa kaivosteollisuutta ja akkujen raaka-aineiden valmistusta. Kokoonpanotehdas on juuri sitä, mitä Suomeen on toivottukin.
Suomella on kaikki edellytykset nousta akkuteollisuuden kärkimaaksi Euroopassa.

Sähköautojen voimakas kasvu lupaa akkutehtaalle hyvää tulevaisuutta. Akut menevät todennäköisesti Daimlerin autoihin, mutta myös muilla suurilla autovalmistajilla on sama tarve.
Tämä luo uskoa akkutehtaan menestymisen mahdollisuuksiin.

Haave

Onhan tämä mahdoton mahdollisuus!! Riippuu monesta tekijästä/ajoituksesta/onnesta, mitä tapahtuu. Laajentumisen laantuminen ja loputon kasvu!! Salosta miljoonakaupunki!!