Salon Esterinkatu 16:ssa sijaitseva vanha, viiden asunnon puutalo tuhoutui tulipalossa asuinkelvottomaksi. Palo syttyi iltayhdeksän aikaan. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai palon sammumaan yhden aikaan yöllä, jonka jälkeen raivaustyöt kestivät aamuun asti.

Päivystävä päällikkö Juha Virto toteaa, että operaatio oli iso ja viranomaisyhteistyö laaja.

– Tehtäväpaikalla oli viitisenkymmentä palomiestä sekä poliisi ja ensihoito isolla organisaatiolla. Pelastustoimen lisäksi paikalla oli sosiaalitoimen ja SPR:n henkilökuntaa huolehtimassa kotinsa menettäneistä ihmisistä, hän kertoo.

Virto kertoo, että seitsemän aikuista, viisi lasta ja kolme koiraa pääsivät talosta ulos turvaan heti tulipalon alkuvaiheessa.

Palo alkoi talon keskivaiheilta. Syttymissyytä ei tiedetä.

Tulipalosta muodostui vahvaa savua, joten illalla annettiin vaaratiedote sammutustöiden alettua. Savu ei ollut myrkyllistä, mutta haitallista.

Kuva: Ville Kilpiö