Hämäläinen ja Czakan maajoukkueeseen – Saara Esko tekee yllätyspaluun

0
LP Viestin jättävä Hillaelina Hämäläinen tavoittelee paikkaa Suomen EM-kisajoukkueesta. (Kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen)

Tuoreen Suomen mestarin LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen ja keskitorjuja Anna Czakan on valittu Suomen naisten maajoukkueryhmään.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemen yllättävin valinta oli 38-vuotias Saara Esko, joka tekee paluun huipputasolle suoraan maajoukkueeseen. Esko päätti pitkän ammattilaisuransa keväällä 2010. Samalta keväältä on myös hänen edellinen maaottelunsa.

Esko palasi kotimaan liigaan vuonna 2016 LP-Vampulan paidassa, mutta paluu päättyi nopeasti polven eturistisiten katkeamiseen. Päättyneellä kaudella Esko on pelannut naisten 2-sarjaa Vammalan Lentopallon paidassa.

– Alkusysäys tapahtui, kun O-P Karjalainen kysyi kiinnostustani valmentajan ammattitutkintoon. Siitä aloitin 2004–2005 syntyneiden tyttöjen maajoukkueen apuvalmentajana. Harjoituksissa ”Tase” (Kangasniemi) pyysi lyömään, jonka jälkeen hän totesi, että olisi kahdeksan kuukautta aikaa, laitetaanko pikku projekti käyntiin, Esko kertoi liiton tiedotteessa projektin alusta.

Suomella on edessään pitkä ja historiallinen maajoukkuekesä, joka huipentuu elokuun lopussa alkaviin EM-kisoihin. Suomi pelaa EM-kisoissa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Ennen EM-kisoja Suomi osallistuu touko-kesäkuussa Kultaiseen liigaan.

Lue lisää tiistain Salkkarista!