Keskusta ykkönen pienissä kunnissa

0
Koskella keskusta rohmusi eniten ääniä eduskuntavaaleissa. Suurimman henkilökohtaisen saaliin, 161 ääntä, sai Jani Kurvinen Somerolta.

Keskusta säilytti eduskuntavaaleissa piikkipaikkansa Salon Seudun Sanomien levikkialueen pienissä kunnissa Sauvossa, Koskella ja Marttilassa. Sen ääniosuus kuitenkin pieneni edellisistä vaaleista.

Koskella keskusta rohmusi äänistä 39,7 prosenttia, vaikka tulos putosi edellisistä eduskuntavaaleista 7,4 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset oli kakkonen 19,7 prosentin ja kokoomus kolmonen 13,3 prosentin kannatuksellaan.

Marttilassa keskusta otti 33,2 prosenttia äänistä. Laskua kertyi 4,3 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset oli yhtä selkeä kakkonen 29,8 prosentin ja kokoomus kolmas 15,4 prosentin ääniosuudellaan.

Sauvossa keskustan osuus laski 2,7 prosenttiyksikköä, mutta puolue säilytti edelleen ykköspaikkansa 30,9 prosentin ääniosuudella. Perussuomalaiset sai 20,3 prosenttia ja kokoomus 14,4 prosenttia äänistä.

Kemiönsaaressa RKP pysyy suvereenina ykkösenä. Puolue keräsi 51,6 prosenttia äänistä eli kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2015 vaaleissa. SDP oli kakkonen 14,1 prosentin ja vasemmistoliitto kolmonen 13,1 prosentin kannatuksellaan.

Paimiossa kokoomus ja SDP kävivät ykköspaikasta tiukan taiston. Kokoomus pysyi ykkösenä 19,7 prosentin ääniosuudella (-2,3), ja SDP nousi aivan kannoille 19,5 prosentin (+3,9) kannatuksellaan. Perussuomalaiset otti pronssia 18,8 prosentin ääniosuudellaan. Puolueen osuus äänistä laski kaksi prosenttiyksikköä viime eduskuntavaaleista.