Kultahippufinaali oli taas suurmenestys – ”Enemmän tästä jää uskoa tulevaisuuteen kuin mammonaa sukanvarteen”

0
Kultahippufinaali toi Salohalliin yli 300 alla 14-vuotiasta ampujaa ympäri Suomea.

Salon Seudun Ampujien suururakka, toisena keväänä peräkkäin Salohallissa järjestetty Kultahippufinaali, päättyi onnelliseen huokaukseen.

– Kello näyttää nyt 19.56 ja viimeisiä mattoja rullataan kasaan. Kaikki taulut (53 kappaletta) on jo purettu, Ilkka Ratamo SaSasta kertoi sunnuntai-iltana.

– Helkkarin hyvin meni taas, piirun verran paremmin kuin vuosi sitten. Jos vanhemmat tulevat kädestä pitäen kiittämään, niin tietää että olemme onnistuneet.

Ratamon näkökulmasta suurin nautinto olikin se, kun ”homma toimii”.

Viikonlopun aikana Salohallissa ampui 300 lasta ja nuorta, jotka edustivat 44 eri seuraa. Sunnuntaina kilpailtiin joukkuekisoissa. SaSA osallistui niihin neljän joukkueen voimin, paras saavutus oli 14-vuotiaiden ilmakiväärikilpailun neljäs sija.

Sunnuntaina Salohallissa nähtiin myös Suomen ehkä paras kivääriampuja Juho Kurki, joka oli tullut seuraamaan tapahtumaa suoraan Pekingin maailmancupmatkalta.

– Erityisesti tykkäsin joukkuekisoista. Ne ovat oikeasti jännittäviä kisoja, ja niissä nähdään kivoja ilmeitä ja tuuletuksia, palkintoja jakanut Kurki kertoi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

SaSA on viime vuosien aikana profiloitunut entistä vahvemmin suurkisojen järjestäjäksi. Kaksivuotisen Kultahippu-urakan jälkeen ei lepoa ole tiedossa.

– No nyt huokaistaan syvään. Kesällä on joka tapauksessa Hevonpäässä Salon omat kisat (51. Salon Ampumakisat) sekä SM-kisat. Matalalento jatkuu, joskin niissä kisoissa se suurin härdelli on poissa, Ratamo naurahtaa.

Taloudellisesti Kultahippufinaali ei ole mikään rahasampo.

– Enemmän tästä jää uskoa tulevaisuuteen kuin mammonaa sukanvarteen.

– Salon kaupungille pitää antaa iso kiitos siitä, että saimme Salohalliin käyttöön. Ilman sitä tämä tapahtuma ei yksinkertaisesti olisi ollut mahdollista järjestää, Ratamo muistuttaa ja kiittää samalla aktiivista noin 50 hengen talkooporukkaa.