Kuoroyhteistyö poiki kaksi konserttia

0
Salon Viihdelaulajien kuoronjohtaja Roope Pelo (vas.), Jaana Merikallio, puheenjohtaja Terhi Palin ja Mikko Alm ovat mukana Viihdekuorot goes Vintage -konserteissa, joissa kuullaan 60- ja 70-lukujen klassikoita. Ei kuitenkaan välttämättä samoja kuin kuvan vinyylilevyillä.

Salon ja Veikkolan Viihdelaulajat järjestävät huhtikuussa kaksi yhteiskonserttia. Viihdekuorot goes Vintage -konsertti kuullaan sekä Salossa että Nummelassa.

Konserteissa tarjoillaan ”kultaisia klassikoita ja huikeita helmiä” 1960- ja 70-luvuilta.

– Konserteissa on luvassa muun muassa Kaj Chydeniuksen ja Simon & Garfunkelin musiikkia. Illan aikana kuullaan myös musikaalimusiikkia ja rakkauslauluja. Luvassa on iloista ja värikästä hippitunnelmaa, vinkkaa Salon Viihdelaulajien puheenjohtaja Terhi Palin .

Idea yhteiskonserteista tuli alunperin Veikkolan Viihdelaulajilta.

– Homma meni niin, että entiset kuorokaverit tulivat tapaamaan minua Saloon ja ihastuivat Salon Viihdelaulajien kuoroon, jossa nykyään laulan, kertoo Jaana Merikallio .

Lapsuutensa Salossa viettänyt Merikallio muutti takaisin entiseen kotikaupunkiinsa pari vuotta sitten ja liittyi Salon Viihdelaulajiin. Veikkolan vastaavassa kuorossa hän ehti laulaa muutaman vuoden ajan.

– Olin Salosta poissa yli 30 vuotta. Syitä paluuseen oli useita: osa lapsuudenkavereista sekä omat vanhemmat asuvat Salossa. Lisäksi elämä täällä on kätevää. Ei ole ruuhkia eikä pitkiä matkoja mihinkään, hän kertoo.

Veikkolan Viihdelaulajat on 25-jäseninen kuoro. Salon Viihdelaulajissa on puolestaan kolmisenkymmentä kuorolaista.

– Kuorot esittävät konserteissa omaa ohjelmistoaan. Konsertin päätteeksi laulamme yhdessä yhden kappaleen, Palin kertoo.

Kuorot ovat suunnitelleet konsertin rungon yhdessä.

– Sähköposteja on vaihdeltu puolin ja toisin.

Konsertin aikana kuullaan yhteensä 14 kappaletta ja sen kesto väliaikoineen on puolisentoista tuntia.

Veikkolan Viihdelaulajat on varsin tuore kuoro. Se on perustettu vuonna 2012. Vuonna 1964 perustettu Salon Viihdelaulajat sen sijaan on Suomen vanhin viihdekuoro.

Veikkolan Viihdelaulajia johtaa maailmankuulu oopperalaulaja ja muusikko Jyrki Niskanen . Salon Viihdelaulajien kuoronjohtaja Roope Pelo odottaa innolla idolinsa tapaamista.

– Olen nähnyt Niskasen vain oopperalavalla, hänellä on mieletön ääni! On suuri kunnia saada tutustua noin huikeaan taiteilijaan, Pelo kommentoi kahden tenorin tapaamista.

Salon Viihdelaulajat on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä muiden kuorojen kanssa.

– Kuoroyhteistyö on meille oikeastaan perinne. Olemme tehneet yhteistyötä sekä paikallisten että ulkopaikkakuntalaisten kuorojen kanssa, Palin kertoo.

Salon Viihdelaulajat on esiintynyt yhdessä muun muassa Loimaan Naislaulajien, Viihdekuoro Ramonan, Turun Poliisilaulajien ja Aikamiesten kanssa.

Salon Viihdelaulajilla on hyvä tilanne kuorolaisten suhteen. Kuoro on saanut uusia ja nuoria jäseniä, mikä on laskenut kuoron keski-ikää. Nuoret saavat laulaa kuorossa maksutta.

Kuoron bassorivistössä seisova salolainen Mikko Alm , 18, kuuluu kuoron tuoreimpiin ja nuorimpiin jäseniin.

– Tutustuin Viihdelaulajiin Taiteiden Yän yhteislaulutapahtumassa ja lähdin mukaan kuoroon. Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olen päässyt mukaan porukkaan, lapsesta asti Leticia-kuorossa laulanut Alm kertoo.

Salon Viihdelaulajat harjoittelevat vähintään kerran viikossa.

– Meidän tavaramerkkimme on esiintyä ilman nuotteja. Se tarkoittaa sitä, että kappaleet on oikeasti osattava juuri eikä vain melkein, kuoronjohtaja Pelo sanoo.

Roope Pelo on johtanut Viihdelaulajia kahdeksan vuoden ajan. Pelon tulevan kesän työkiireiden takia Viihdelaulajat on saanut neljä uutta varajohtajaa.

Kuoron edessä voi jatkossa nähdä ainakin harjoituksissa myös puheenjohtaja Terhi Palinin, Anna-Kaisa Oksasen , Kari Paanasen tai Sami Konttisen .

Viihdekuorot goes Vintage lauantaina 27.4 Nummelassa ja sunnuntaina 28.4 Kulttuuritalo Kivassa kello 17.