Kurvisen äänipotti Somerolta oli iso, mutta jäi viime vaaleista

1
Jani Kurvinen
Keskustan Jani Kurvinen keräsi Somerolta komean 1 738 äänen potin. Se ei riittänyt, eikä Kurvinen tullut valituksi eduskuntaan. Keskustan paikat veivät Varsinais-Suomesta Annika Saarikko ja Esko Kiviranta. Keskustan kannatus romahti maakunnassa.
Kurvinen oli jo menossa eduskuntaan ääntenlaskun alussa, mutta tilanne eli suuntaan jos toiseenkin ääntenlaskun edetessä.

Vuonna 2015 Kurvinen sai tasan 2 000 ääntä Somerolta. Somerolaisten äänten keskittäminen onnistui lähes, sillä Kurvinen nousi ensimmäiseksi varaedustajaksi. Kurvisen kokonaisäänisaalis vuonna 2015 oli 4014.

Somerolle kauppiaaksi siirtynyt Mikko Lundén (ps) sen sijaan sai eduskuntapaikan. Siihen häntä nostivat Somerolta tulleet 644 ääntä ja perussuomalaisten kannatuksen nousu koko maakunnassa.

Katja Taimela (sd) sai Somerolta 486 ääntä.

 

Keskusta säilyi Someron suurimpana puolueena myös eduskuntavaaleissa. Puolue sai 40,1 prosentin osuuden äänistä. Se on 2037 ääntä, kun neljä vuotta sitten ääniä tuli 2403.

Perussuomalaisten ääniosuus oli 22,4 prosenttia. Näyttää siltä, että keksustan ääni on valunut perussuomalaisille, sillä puolue sai nyt yli 300 ääntä viime ekrtaa enemmän.

 

Someron äänestysprosentti nousi viime kerrasta. Se oli nyt 71,6. Viime eduskuntavaaleissa se oli 70,3.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yks mamma
2 vuotta sitten

Kansa äänesti perussuomalaisia ehkä siksi, että keskusta valitsisi uuden puoluejohtajan Sipilän tilalle. Berneristä päästiin ilman vaalejakin. Erikoiset vaalit muutenkin, kun kolme puoluetta lähes samoilla prosenteilla ja paikkamäärillä tulivat kärkeen.