Laulukaupungin julisteen piirsi Viola Stoykina

0
Viola Stoykinan julisteessa on Salon urheilupuiston värikäs taideteos Rantapallo, jonka takaa kurkistaa Laulukaupungin Salkkuna. Kuva: Pertti Falkstedt

Lasten laulukaupungin julistekilpailun voittaja julkistettiin Plazassa Salossa lauantaina. Vuoden julisteen on piirtänyt Viola Stoykina. Hänen työssään on Salon urheilupuiston värikäs taideteos Rantapallo, jonka takaa kurkistaa Laulukaupungin Salkkuna.

Myös muita kilpailuun osallistuneita töitä käytetään Lasten laulukaupungin markkinoinnissa ja muun muassa CD:n kannessa ja lauluvihon kuvituksena.

Piirustuskilpailu oli suunnattu Salon alakoulujen oppilaille. Kuvassa sai mielellään yhdistyä piirtäjän omaksi tarinaksi esimerkiksi jokin salolainen nähtävyys tai paikka, musiikki ja iloinen yhdessäolo.

Piirustuskilpailuun osallistui kymmenestä koulusta 157 Salon alakoululaista. Näistä 50 valittiin mukaan Plazassa järjestettyyn piirustusnäyttelyyn, jossa yleisö sai äänestää suosikkiaan. Hyväksyttyjä ääniä annettiin 498.

Eniten ääniä saaneet kaksitoista piirrosta ja niiden tekijät olivat mukana julisteen julkistustilaisuudessa.

Palkitut piirtäjät ovat Senni Jaakkola Alhaisten koulusta, Iiris ja Joanna Hähkänän koulusta, Iida Saarela, Miisa Mustonen ja Pinjaliina Nilsson Hähkänän koulusta, Ella-Maria Laine Inkereen koulusta, Siiri Rakkolainen Hähkänän koulusta, Minni Lauronen Kuusjoen koulusta, Leona Lujasmaa Kuusjoen koulusta, Kira Toivonen Kuusjoen koulusta, Ellen Virkki Märynummen koulusta, Sade Etelä Ollikkalan koulusta, Viola Stoykina Ollikkalan koulusta ja Jimi Harju Uskelan koulusta.