Suomi kutsui, seura kielsi – Barkovia ei nähdä MM-jäällä

0

Aleksander Barkov pelasi huippukauden NHL-jääkiekkoliigassa, mutta hieman yli kolmen viikon päästä alkavassa MM-turnauksessa miestä ei nähdä. Jääkiekkoliitto kertoi keskiviikkona, että Henri Jokiharjua ja Juho Lammikkoa lukuun ottamatta ”muita kautensa jo päättäneitä NHL- tai KHL-pelaajia ei tänä keväänä nähdä maajoukkueessa”.
Florida Panthersin kapteeni Barkov takoi kauden aikana upeat tehot: 35 maalia ja 61 syöttöä eli 96 tehopistettä ja pelasi kaikki 82 runkosarjapeliä. Bratislavan MM-jäällä hän olisi totta kai ollut huima vahvistus Leijonille, mutta Floridaan kantautunut kutsu ei saanut suomalaisten toivomaa vastakaikua.
– Tarkan harkinnan jälkeen Panthers on kieltäytynyt Suomen maajoukkueen pyynnöstä saada Aleksander Barkov pelaamaan vuoden 2019 MM-turnauksessa, Panthersin GM Dale Tallon julkisti Twitterissä keskiviikkona.
– Sasha (Barkov) pelasi kauden aikana paljon ja kesti kaikki (loukkaantumis)vaivat, ja olemme päättäneet, että on välttämätöntä, että hän käyttää tämän kesän elpymiseen.
Barkovin osalta homma oli siis selvä. Mutta MM-matkalta jäi pois melkoinen määrä muitakin NHL-suomalaishuippuja: Montrealin Jesperi Kotkaniemi, Pittsburghin Olli Määttä, Buffalon Rasmus Ristolainen,New Jerseyn Sami Vatanen, Edmontonin Mikko Koskinen. Ja moni muukin.
– Jokaisella on omat syynsä taustalla, eikä se ole meidän asiamme lähteä näitä sen enempää erittelemään. Nyt keskitytään siihen joukkueeseen, joka on leirityksessä mukana, maajoukkueen GM Jere Lehtinen totesi tiedotteessa.
– Tällä hetkellä emme kommentoi asiaa sen enempää, Lehtinen täsmensi vielä STT:lle.
Myöskään Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei halunnut kommentoida nimimiesten kieltäytymisiä.
Tällä hetkellä Leijonia vahvistavat rapakon takaisista ammattikaukaloista siis Chicagon puolustaja Jokiharju, Floridan hyökkääjä Lammikko ja AHL-liigan Rockfordin maalivahti Kevin Lankinen. He ovat mukana ensi viikolla, kun Leijonat jatkaa MM-leiritystään ja kohtaa kahdesti Ruotsin.
Jokiharju pelasi kauden aikana 38 NHL-peliä tehoin 0+12. Lammikko kirjasi 40 pelissä tehot 0+6.

http://www.leijonat.fi/index.php/maajoukkueet/a-maajoukkue/2018-19/mm2019/item/32401-jokiharju-lankinen-ja-lammikko-ensi-viikolla-a-maajoukkueen-matkaan
https://twitter.com/FlaPanthersPR?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

STT

Kuvat: