LP Viesti voitti taas viisieräisen – mestaruus on katkolla perjantaina Salohallissa

1
LP Viestin virolaishakkuri Kertu Laak osoitti keskiviikkona, että hänen päänsä kyllä kestää finaalien paineen.

LP Viesti otti jättiloikan kohti Suomen mestaruutta keskiviikkona Hämeenlinnassa.

LP Viesti nousi maanantain avausfinaalin tavoin 1–2-erätappiosta 3–2-voittoon. Otteluvoitot ovat nyt 2–0 LP Viestille, joten mestaruus on katkolla LP Viestille perjantaina Salohallissa.

Yhtäläistä maanantain finaalille oli myös ottelun kokonaiskesto: kaksi ja puoli tuntia. Loppulukemat olivat 2–3 (22–25, 25–17, 25–21, 17–25, 13–15).

Jos oli maanantain avausfinaali kerrassaan omituinen ottelu, jossa kumpikaan ei pelannut korkealla tasolla samaan aikaan, niin toinen finaali oli jo huomattavasti odotetumpi.

Avauserä oli kirkkaasti tasokkaampi kuin yksikään erä maanantaina. Kumpikin joukkue puolusti laadukkaasti, eikä ilmaisia pisteitä ollut juuri jaossa. Tasoaan puolustuksessa nostivat etenkin libero Hillaelina Hämäläinen ja yleispelaaja Lena Prokopenko. LP Viesti karkasi Anna Czakanin siivittämänä 11–15-johtoon. Tuon johdon Hämeenlinna kiri kiinni, mutta Kertu Laakin syöttövuorolla Hämeenlinnan vastaanotto mureni sen verran, että vieraat siirtyivät jo 15–20-johtoon.

Hämeenlinna kuitenkin kiri taas ja Suvi Kokkosen hyvillä hyökkäyksillä kotijoukkue tasoitti erän 21–21:een. Laak iski kutospaikalta onnekkaan pisteen verkkonauhan ja Kokkosen selän kautta ja heti perään Prokopenko iski kaksi pistettä vieraille ja hankki kaksi eräpalloa. LP Viesti tarvitsi niitä vain yhden, kun Hämeenlinna ei saanut nostettua kunnolla passari Viktoriia Tuchashvilin syöttöä ja lopulta huippuerän pelannut Czakan (5/+5) sai tipata verkon päältä helpon ja ratkaisevan pisteen.

Toinen erä eteni tasaisen laadukkaana tilanteeseen 11–11. Hämeenlinna sai rikottua LP Viestin kahden naisen vastaanoton ja puolustettua libero Julia Porsangerin johdolla laitahyökkäykset. Suvi Kokkosen kolmella peräkkäisellä pisteellä Hämeenlinna siirtyi 15–11-johtoon. Vaihtorulettia pyöritellyt LP Viesti ei saanut loppuerän aikana Kokkosta millään kuriin ja Hämeenlinna karkasi piste pisteeltä kauemmas. Lopulta erä päättyi kohtuullisen tylysti kotijoukkueelle 25–17. Eli Hämeenlinna vei erän jälkimmäisen puoliskon 14–6. Tässä vaiheessa Hämeenlinnan keskipelaaja Mara Greenillä oli täyden kympin tehot (10/+10) ja Suvi Kokkosellakin mahtavat lukemat 15/+12.

Ensimmäisessä finaalissa Hämeenlinna teki peräti 18 syöttövirhettä, toisen finaalin kahdessa ensimmäisessä erässä ei ainuttakaan.

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä eteni pitkään piste pisteestä. Kokkonen jatkoi loistavasti, mutta Hämeenlinna ei saanut muodostettua pitkiä syöttöputkia. Hämeenlinna antoi ensimmäisen iskun tilanteessa 15–15. Maeva Orlen pahat syötöt hajoittivat LP Viestin vastaanoton ja ero kasvoi neljään pisteeseen (19–15). LP Viesti kavensi tilanteeksi 20–19, mutta Jenna Rosenthalin kommunikaatiovirhe vei Hämeenlinnan jo 22–19-johtoon, eikä LP Viesti tuosta enää noussut.

Neljäs erä oli – hieman yllättäen – LP Viestin yksipuolinen näytös: Laakin ja Lymareva-Flinkin johdolla vieraat tappoivat palloa joka puolelta. Lymareva-Flinkin illan toinen ässäsyöttö muutti tilanteeksi jo 8–17. Hämeenlinna teki seuraavat viisi pistettä, mutta Laak katkaisi kotijoukkueen pitkän putken ja LP Viestin johto pysyi kohtuullisen turvallisena (13–18). Toista pisteputkea ei Hämeenlinna pystynyt enää tekemään, vaan erä meni vieraille selvästi 17–25 ja ratkaisua haettiin avausottelun tavoin viidennestä erästä.

Viides erä piste pisteeltä:

Tuchashvilin syöttövirhe 1–0.
Laak tyhjältä verkolta piste 1–1.
Czakanille illan seitsemäs torjuntapiste 1–2.
Lymareva-Flink syöttövirhe 2–2.
Kokkonen pitkän pallon päätteeksi hyökkäysvirhe 2–3.
Rosenthal torjuntapiste 2–4.
Uudelleenpelatun (toinen pallo kentällä) pisteen päätteeksi Kokkonen torjunnan käsistä 3–4.
Kämppäkaverit Laak ja Rosenthal torjunnassa 3–5.
Emmi Riikilä viistohyökkäyksestä 4–5.
Rosenthal satasesta 4–6.
Orle torjunnan läpi 5–6.
Tuchashvili painaa verkolta 5–7.
Rosenthal syöttövirhe 6–7.
Kokkonen rajaa pitkin 7–7.
Lymareva-Flink torjunnan käsistä 7–8.
Lymareva-Flink torjuntapiste 7–9. (Hämeenlinna aikalisä)
Orle kutospaikalta leveäksi 7–10.
Laak torjuntapiste Riikilästä 7–11.
Kokkonen torjunnan käsistä 8–11.
Laak laidasta 8–12.
Hämäläisen kaksi ilmiömäistä puolustusta, mutta Laak lyö leveäksi 9–12.
Lotta Piesanen torjunnan käsistä 9–13.
Orle torjunnan käsistä 10–13.
Rosenthal vastapallosta 10–14.
Green keskeltä 11–14 (LP Viesti aikalisä).
Piesanen niukasti pitkäksi 12–14.
Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemen loistava syöttö ja Orle laidasta 13–14 (LP Viesti aikalisä).
Rosenthal satasesta 13–15.

LP Viestin tehokkaimmat olivat Kertu Laak (25/+17) ja Anna Czakan (13/+13). Hämeenlinnan tehokkain oli Suvi Kokkonen (26/+16).

Lue lisää torstain Salkkarista!

Kamerankuljetuskone

Hienoa Lp-Viesti!!! Perjantaina hanat kaakkoon ja bileet pystyyn!!!