Mänkärin maali jäi vielä tekemättä

0
- Ensi kerralla yritetään uudelleen! Marjaana Mänkäri (kesk.) totesi Salon torin viereisen Apilakahvilan vaalivalvojaisissaan.

Salon Vaskiolta Arkadianmäelle tähynneen Marjaana Mänkärin (kesk.) ensiyritys ei kantanut aivan maalin asti, mutta kaupunginvaltuutettu ja kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtaja oli tyytyväinen vaalikamppailuun ja saatuihin ääniin.
– Ei ensikertalaisella ole mitään hävittävää. Tämä on ollut todella hieno kokemus ja olen oppinut kampanjan aikana todella paljon. Ehdottomasti aion lähteä yrittämään uudestaan seuraavalla kerralla, Mänkäri sanoi keskustan Apilakahvilassa Salon torin vieressä sunnuntai-illan vaalivalvojaisissa.
Mänkäri totesi ennen vaaleja, ettei aio spekuloida äänimäärillä: ”Näen maalin, ja tähtään siihen.” Vaali-iltana hän sanoi myös, ettei olisi ollut valmis ehdokkaaksi vielä neljä vuotta sitten. Mänkäri on toiminut monessa kampanjassa taustajoukoissa ja tarkoitus tälläkin kerralla oli alun perin toimia vaalipäällikkönä. Mutta kun pyydettiin, oli Mänkäri valmis laittamaan itsensä likoon varsinaisena ehdokkaana.
Mänkäri kiitteli puolueensa listaa ja muita ehdokkaita.
– Meillä on ollut todella reilu, hyvä ja tasapuolinen kampanja ilman kärkiehdokkaita. Se on hyvä asia jo ihan jatkonkin kannalta, Mänkäri sanoi.

Mänkärin äänisaalis ennakkoäänien pamahdettua ruutuun oli noin 200 ja nousi siitä illan mittaan useilla sadoilla. Tätä huomattavasti enemmän päiviteltiin valtakunnallisia tuloksia, jotka olivat keskustan kannalta murheellisia.
– Torjuntavoitto taitaa vaihtua tappioksi. Mikä olisikaan tulos, jos emme olisi tehneet hyvää kampanjaa? Mänkäri arveli ääntenlaskun ollessa kesken.
Mänkärin mukaan torjuntavoitosta voitaisiin yhä puhua, jos keskustan kannatus jäisi 15 prosentin pintaan.
– Tappio oli tiedossa, joten ei tämä sinänsä tule yllätyksenä. Se on se hallitusvastuu.
Mänkäri sanoo aavistelleensa, että osa tappiosta voi myös johtua pääministeri Juha Sipilän jääräpäisyydestä tietyissä asioissa. Toisaalta Mänkäri arvelee, että Sipilä onnistui tuomaan politiikkaan myös joitain uusia tuulahduksia yritysmaailmasta.