Mathildedalissa laitetaan jälleen huvit, herkut ja asuminen näytille

0
Mathildedalin kylänraitille on luvassa hulinaa toukokuussa.

Mathildedalin ruukkikylässä järjestetään jälleen toukokuussa Huvilat@Ruukki-tapahtuma. Tapahtuma pidetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Pääasiassa Mathildedalin rannassa ja ruukkitehtaiden alueella järjestettävän tapahumapäivän teemoina ovat huvit ja herkut, mökkeily ja harrastukset sekä asuminen ja rakentaminen.

Kylän yritysten ovet ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

– Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka haluavat päästä nauttimaan ruukkikylän merellisestä tunnelmasta. Tavoitteenamme on markkinoida omakotitalo- ja vapaa-ajanasumisen tontteja ja kiinteistöjä Teijon ruukkikylissä ja tuoda samalla esiin kylillä ja koko alueella toimivien yrittäjien palveluita, tuotteita ja yhteisöllistä toimintaa. Pyrimme samalla kasvattamaan alueen tunnettuutta ja houkuttelemaan alueelle lisää kävijöitä kaikkina vuodenaikoina, sanoo Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen tapahtumatiedotteessa.

Tämän vuoden uutuus on Valli Valas -hahmo, joka seikkailee päivän aikana kylässä. Lapsille ja lapsiperheille tarkoitetut opastetut kyläkierrokset tutustuttavat Valli Valaaseen ja hänen eläinkavereihinsa liikunnallisten toimintojen kautta. Kierroksille pääsee omatoimisesti tapahtumapäivän jälkeenkin.

Samana päivänä järjestetään myös Ruukki kukkii & käsityöläismarkkinat -tapahtuma Teijon Masuunilla.

Huvilat@Ruukki lauantaina 18.5. klo 11–16