Nuori nainen kuoli junan törmäyksessä

13

Halikossa sattui maanantaina aamulla raideliikenneonnettomuus, jossa menehtyi jalkaisin liikkeellä ollut nuori nainen.

Helsinkiin matkalla ollut juna törmäsi Halikossa liikekeskuksen lähettyvillä raiteilla liikkuneeseen naiseen, joka menehtyi välittömästi.

Onnettomuus tapahtui kohdassa, jossa ei ole rautatien ylityspaikkaa, mutta johon on muodostunut rautatietä risteävä polku. Ihmiset käyttävät kyseistä reittiä oikopolkuna läheiseltä asuinalueelta.

Onnettomuuteen ei liity rikosta. Poliisi suorittaa asiassa normaalin kuolemansyyn tutkinnan.

Valtakunnanihmettelijä

Todella surullien tapaus. Panee miettimään, miksi ihmiset keksivät noita ”oikoteitään” paikkoihin jossa ne ovat vaarallisia. Panee miettimään myös sitä, miksi kevyen liikenteen väylät ovat niin onnettomia juuri Retailparkin ja Prisman kohdalla.

Turvallinen alikulku kävely- sekä pyöräteineen tarvitaan Halikontien ja ostoskeskittymän väliin. Nyt! Ei viiden vuoden päästä.

Toinen ongelmakohta on kun ajaa pyörällä tai kävelee Salon keskustasta kohti Halikkoa. Ylitys- tai alituspaikkaa ostoskeskittymään ei löydy ennen isoa risteystä.

Olisiko aika rakentaa alikulku siihen kohti missä Meriniityntie kääntyy valtatien suuntaiseksi? Se palvelisi niin jalankulkijoita kuin pyöräilijöitä.

Tuomari

No kyllä sinne Prismalle ja Retailiin pääsee aivan normaalisti niin kävellen, pyörällä kuin autollakin.

Jos elämä on niin kiireinen, että ei normaaleja reittejä pitkin ei kerkeä tai viitsi mennä, niin ei kai meidän muiden tarvitse maksaa kalliita alikulkuja alueelle, missä niitä on aivan riittämiin niin Halikon kuin Salon puolelta tullessa.

Volkan

Eikö mielestäsi sinne edes voi tehdä ylityssiltaa?

Ulla

Ei noin voi ajatella. Sinne pitää tehdä turvallinen reitti ihmisille.

Tuomari

Siellä on turvallisia reittejä, mutta niitä ei käytetä.

Maija

Halikon puolella junarataa on kunnossapitovajeesta kärsivä aita estämässä radan yli kulkua. Polku on syntynyt aikaa myöden verkkoaidan aukon kohtaan.
Kaavassa on -luulemma- jo piirretty seuraava versio 110- tien ja kauppakeskittymän tuntumaan. Mm luontoselvitys sen alueen läpi kulkevan ojan piennarkasveista ja elukoista on valmistunut jokunen vuosi sitten.

Itsesuojeluvaisto kadoksissa

Myös vanhaa ykköstietä ylitetään esim. Perttelinkadun päästä Valurin alueelle. Polku on näkyvissä.

Yleensä nuoriso oikaisee siitä, monesti olen nähnyt. Ja monilla on kuulokkeet korvissa ja kännykkää selataan.

On ihme, ettei siinä ole sattunut onnettomuutta, vaikka raskas liikenne on vilkasta ja kovaa ajetaan, että ehditään ennen punaisia valoja Hämeentien risteyksen yli.

Karniina

Halikontien ja kauppakeskittymän välillä on turvallinen alikulku, ja se löytyy Vaskiontien kohdalta Prisman nurkalta, siitä missä on liikenneympyrä.

Jonkka

Ei ole vielä riittävästi jäänyt junien alle ihmisiä, joten odotamme pari vuotta, niin ehkä sitten jotain tapahtuu.

Rautatie turvalliseksi

Pitäisikö kattaa koko junarata? Sitten ihmiset voi ylittää radan ihan mistä haluaa. Kyllähän se maksaisi yhteiskunnalle, mutta kukapa ei olisi valmis maksamaan turvallisuudesta ja yksilön valinnan vapaudesta ylittää rata valitsemastaan kohdasta. Ei pitäisi rajoittaa ihmisen oikeuksia yksittäisillä alikuluilla ja ylityssilloilla.

YliAlikulku

En vaan ymmärrä että miksi sitä vastustetaan jos siihen Prisman ja Retail parkin väliin tulisi ali- tai ylikulku sekä Retail parkin liittymän kohtaan tulisi ali- tai ylikulku vanhalla ykköstiellä, mikä poistaisi samalla sen että siellä radalla tai tiellä pompitaan mikä aiheuttaa vaaratilanteita.

Kyllä mieluummin kannattaa rakentaa ne ylitysmahdollisuudet kuin olla yrittämässä estää radan ja autoteiden ylitys mikä ei toimi kuitenkaan kuten ollaan huomattu.

Provo

En minäkään olisi pahoillani jos Helsingintielle laitettaisiin kaistojen väliin kunnon aita, ettei tien yli käveltäisi muualta kuin suojatien kohdalta. Ja sama Turuntielle.
Oikeasti paikka jonka liikennejärjestelyihin ja ajonopeuksiin pitää kiinnittää huomiota ja tarkkailla mm ajonopeuksia, on 110- ja Mahtinaisentien risteysalue. Siinä ei ole huomioitu Muurlan suuntaan menevää kevyttä liikennettä lainkaan.

Hermanni

Turvallinen kulkuyhteys on tarpeen. Meriniityssä on ammattikorkeakoulu. Monet opiskelijat kulkevat junalla ja kävelevät junaradan yli Meriniittyyn päin.