Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

0

Oulun laajan raiskaus- ja hyväksikäyttöjutun ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään Oulun käräjäoikeudessa.
Kaikkiaan kahdeksaa miestä epäillään lähes viisi kuukautta kestäneestä 10-15-vuotiaan tytön törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Neljä heistä on vangittu myös todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Myös raiskausrikoksen epäillään jatkuneen kesäkuun alusta lokakuun loppuun viime vuonna. Jokaisen epäillyn syytteet käsitellään käräjäoikeudessa erikseen omana juttunaan.
Tänään käräjäoikeudessa aletaan käsitellä 21-vuotiaan miehen syytteitä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Syytteitä käsitellään ilman yleisön läsnäoloa salissa.

Tekojen epäillään tapahtuneen yksityisasunnoissa Oulussa

Tekojen epäillään tapahtuneen pääosin Oulussa yksityisasunnoissa, jotka ovat olleet epäiltyjen käytössä. Poliisi on kertonut, että kaikki epäillyt ovat saapuneet Suomeen joko turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.
Poliisi epäilee, että uhriin on pidetty yhteyttä sosiaalisen median kautta, jonka takia rikosepäilyä on kutsuttu myös groomingiksi. Groomingilla tarkoitetaan esimerkiksi nettihoukuttelua, jossa aikuinen valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla tähän kiintymys- ja luottamussuhdetta.
Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta. Törkeässä raiskauksessa minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

STT