Peli-Karhut uusi naisten koripallomestaruuden – Catz taipui kotikentällään

0

Peli-Karhut puolusti onnistuneesti naisten koripalloilun Suomen mestaruuttaan. Kotkalaisseura oli runkosarjan kakkonen, vaihtoi kauden aikana vierastyöläisiään ja kehitti lokakuun jälkeen peräti 16 peräkkäisen vierasvoiton putken.
SM-loppuotteluissa runkosarjan viitosta Catzia vastaan PeKa oli parempi voitoin 3-1 voitettuaan neljännen finaalikohtaamisen pistein 73-71 (37-37).
– Saimme kolmannella kympillä puolustuksemme kuntoon, ja silloin yleensä myös hyökkäämisemme sujuu. Oli tärkeää, että joukkueessamme oli paljon kokemusta ja laaja materiaali, korosti PeKan kapteenina jo kolmatta kertaa mestaruuden merkiksi korisukan irti leikannut Laura Lehtoranta, 34.
– Ensimmäisen loppuottelun voitimme Lappeenrannassa selvästi, mutta loput kolme kohtaamista olivat lottoa ja yhden korin ratkaisuja, henkäisi PeKan valmentaja Roope Mäkelä.

Catz oli raihnainen

Catz parsi nivusvaivaisen sentterinsä Aleighsa Welchin pelikuntoon, mutta amerikkalaisen liikkuminen kentällä oli kuin hidastetusta filmistä. Kun PeKa piti Catzin pelintekijän Valencia McFarlandin ilman onnistunutta pelitilanneheittoa lähes 25 minuuttia, kotkalaiset määräsivät pelin kulun.
Catzin Elena Reshetko, 33, ja debyyttikauttaan kotimaan liigassa pelannut Honka-kasvatti Petra Noponen, 22, heittivät molemmat 18 pistettä. Catzin avausviisikosta jokainen pelasi vähintään 36 minuuttia.
– Nyt harmittaa, mutta kokonaisuuteen on oltava tyytyväinen. Olisimme ihan hyvin saattaneet olla jo kolme viikkoa lomilla, kiteytti Catz-luotsi Mika Haakana.
PeKan Brittany Starlingin (26 pistettä/16 levypalloa) taustalla Vimpelistä siirtynyt Noora Järvikangas (15/3) ja Forssasta Kotkaan houkuteltu, puolustukseen keskittynyt Minna Sten (3/5) pääsivät ensi kertaa aidon SM-kullan makuun.
– Isäni (Tapio Sten) laittoi viestin, että nyt perheessä on kymmenen kultaa, hänellä neljä ja siskollani Tiinalla neljä Saksasta. Sain kultaa Catzissa 2010, mutten pelannut silloin loukkaantumisen takia joulun jälkeen, Minna Sten totesi.

STT

Kuvat: