Piiroinen vie osaamistaan maailman katsomoihin

Mainos | KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Piiroinen

1
Risto Piiroinen (vas.) ja kuitulaserkoneen ohjelmoinnin tehnyt Teppo Huhtala tarkastelevat valmiita aukkoja ja leikkuusaumoja.

Salolainen 70-vuotias perheyritys Piiroinen on kovassa kasvuvauhdissa. Yrityksen tähän mennessä suurimmasta yksittäisestä tilauksesta, 36 200 istuimesta, ensimmäiset toimitetaan tulevan kesän aikana Helsingin Olympiastadionin katsomoon.

– Erikoispinnoitetusta teräksestä ja puukomposiitista valmistetun istuimen ominaisuuksia ja yksityiskohtia muokattiin melkein kolme vuotta kestäneen hankintaprosessin aikana. Arkkitehdin toiveiden mukaan istuin mukailee Alvar Aallon alkuperäistä muotokieltä. Se on ekologinen, ergonominen ja kestävä. Se täyttää myös kovat paloluokkavaatimukset, toimitusjohtaja Risto Piiroinen kertoo.

Pitkien neuvottelujen, joustavan tuotekehityksen ja useiden prototyyppien jälkeen saatu jättitilaus kertoo siitä, että salolainen osaaminen kestää niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin hinta- ja laatuvertailun. Jättitilaus on herätellyt kiinnostusta yritystä ja sen tuotteita kohtaan.

– Kivijalkamme muodostuu metalli- ja pintakäsittelyalihankinnasta, urheilu- ja monitoimihallien istuimista, katsomokokonaisuuksista sekä auditorio- ja irtokalusteista. Uutuutemme on siirreltävät teleskooppikatsomot, jotka yleistyvät teattereissa, kouluissa ja monitoimihalleissa.

Uutta on myös ulkotapahtumiin tarkoitettu liikuteltava, yli seitsemän metriä leveä katsomo. Katolla varustettuun Piiroinen Mobistand -katsomoon mahtuu istumaan 61 henkilöä.

Mallikatsomo Salon urheilupuistossa

Piiroisella on neljä tasavahvaa osaamisaluetta: metallien pintakäsittelyt, metallikomponenttien valmistus, puuviilun muotopuristaminen ja verhoilu.

Tuolin muodot antavat rakenteeseen vahvuutta, Risto Piiroinen esittelee yrityksen uusinta tuolimallia, 3D-puuviilusta valmistettua Pi-tuolia.

– Uusin Pi-kalustemallistomme on ergonomialtaan hyvä. Istuimet puristetaan 3D-puuviilusta ja ne voidaan haluttaessa verhoilla, Piiroinen toteaa.

Hän uskoo yrityksen pysyvän tukevissa kilpailuasetelmissa nykyteknologiaa rohkeasti hyödyntämällä. Metallitehtaalle investoitiin viime vuonna 3D-kuitulaser, joka tuo kilpailuetua nopeuttamalla työvaiheita metalliputkien ja -profiileiden katkaisussa ja aukotuksessa.

Kromauslaitoksessa siirryttiin juuri kromihappovapaaseen Cr3-prosessiin.

– Suurin haasteemme on saada täystyöllisyys koko tehtaalle. Julkisissa kilpailutuksissa hinta on usein pääroolissa. Kotimaiset ja salolaiset tuotteet uhkaavat jäädä kisoissa kakkoseksi.

Piiroisen asiakkaita on ympäri maailmaa. Viime vuosina se saanut onnistumisia merkittävissä vientiprojekteissa.

– Olemme esitelleet vieraillemme Salon Urheilupuistoa ja sinne toimittamaamme mallikatsomoa. Vihreät istuimet sopivat ympäristöönsä niin hyvin, että kokonaisuutta on kehuttu vaikuttavaksi.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
exlakkari
3 vuotta sitten

Risto on Salon kovin!!! Olen aina kunnioittanut, palveluksessa ja sen jälkeen!!