Salohalli muuttuu taas ampumaurheiluareenaksi – ”Saimme viime vuonna järjestelyistä ylitsevuotavat kehut”

0
Salon Seudun Ampujien tytöt ja pojat pääsevät taas nauttimaan kilpailutunnelmista Ollikkalan bunkkerin sijaan Salohallissa.

Salon Seudun Ampujat lähti viime vuonna hakemaan rohkeasti uusia kokemuksia kilpailujärjestäjänä. SaSA pisti Salohallissa pystyyn lasten ja nuorten Kultahippufinaalit, jotka ammuttiin ensimmäistä kertaa ikinä kokonaisuudessaan elektronisiin taululaitteisiin.

– Kenelläkään koko Suomessa ei ollut vastaavasta aiempaa kokemusta. Silloin oli seuralle vieraassa kilpailupaikassakin pelko takapuolessa siitä, mitä tuleman pitää, myönsi Kultahippufinaalien varajohtaja Ilkka Ratamo.

Nyt SaSA:n väki on nukkunut yönsä huomattavasti levollisemmin. Kultahippufinaalit järjestetään Salohallissa jälleen lauantaina ja sunnuntaina.

– Saimme viime vuonna järjestelyistä ylitsevuotavat kehut. Niiltä pohjilta on ollut huomattavasti helpompaa rakentaa tämän vuoden tapahtumaa. Toki joitain hienosäätöjä teemme, mutta pääpiirteittäin menemme hyväksi havaituilla ratkaisuilla, Ratamo mainitsee.

Elektronisten laitteiden myötä monet asiat myös helpottuivat.

– Aika monissa aiemmissa Kultahippufinaaleissa aikataulut ovat pettäneet enemmän tai vähemmän. Viimeksi mentiin hyvin aikataulujen mukaan.

Oletusarvo on siis se, että viimeisetkin laukaukset ja niitä seuraavat palkintojenjaot ovat ohi sunnuntain alkuiltaan mennessä.

Työtä riittää valmisteluissa runsaasti tälläkin kertaa. Salohallin rakentaminen ampumaurheiluareenaksi aloitettiin perjantaiaamuna kello 7.30, ja valmista on määrä tulla iltaan mennessä. Itse kilpailut alkavat lauantain ensimmäisillä koelaukauksilla kello 8.45.

Lauantaina ammutaan henkilökohtaiset ja sunnuntaina joukkuekilpailut. 8–14-vuotiaiden lasten ja nuorten sarjoihin osallistuu kaikkiaan yli 300 ampujaa, joista järjestävän seuran kilpailijoita on 14.

Yleisöllä on viimevuotiseen tapaan mahdollisuus kokeilla omia taitojaan optisella urheiluaseella. Kilpailut ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla.

Salon Seudun Ampujien kilpailijat viikonloppuna:
8-vuotiaiden sarja: Stella Terkola.
10-vuotiaat: Onni Kontinen, Siri Lintula, Otto Pitkänen.
12-vuotiaat: Rasmus Lintula, Veeti Parviainen, Ilmari Pitkänen.
14-vuotiaat: Jaakko Jyllilä, Eetu Kontinen, Kia Peltonen, Helmi Pietinalho, Minea Terkola, Siiri Wessman, Roberts Zadraks.