Salolainen Monica Remmelkoor miesten lentopallomaajoukkueen joukkueenjohtajaksi

0
Viime keväänä Salon Viestille A-poikien SM-kultaa lyönyt Aaro Nikula löytyy miesten maajoukkueryhmästä. Nikula pelaa VaLePan paidassa tänään neljännen miesten mestaruusliigafinaalin, jossa vastapuolelta löytyy Oulun Etan Juuso Kontio (kolmas oikealta)

Salolainen Monica Remmelkoor on valittu Suomen miesten lentopallomaajoukkueen joukkueenjohtajaksi. Remmelkoor kuuluu salolaisseura LP Viestin johtokuntaan ja hän on ollut töissä myös Viron lentopalloliitossa.

Joukkueenjohtajan pestiä on hoitanut koko 2010-luvun Jaana Laurila. Hän irtisanoutui huippu-urheilun hallintopäällikön tehtävistään viime viikolla, ja liitosta on hiljattain poistunut myös toimitusjohtaja Keijo Säilynoja sekä varatoimitusjohtaja Päivi Harri. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo siirtyi puolestaan Venäjän ykkösluotsiksi.

Suomen maajoukkueen asioita viedään juuri nyt eteenpäin salolaisvoimin. Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi nimesi kevään ja alkukesän Kultaiseen liigaan nuoren pelaajajoukon, johon kuuluvat salolaistaustaiset libero Niklas Breilin ja hakkuri Aaro Nikula.

– Tässä vaiheessa nimetään 22 pelaajaa, mutta vielä neljälle pelaajalle annetaan mahdollisuus murtautua kokoonpanoon. Ensimmäiselle leirille saa kutsun 26 pelaajaa, Heikkiniemi kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Maajoukkue kokoontuu ensimmäiselle leirille 6. toukokuuta, ja Kultainen liiga alkaa 25. toukokuuta. Loppukesän ja alkusyksyn tärkeimmät ottelut koittavat elokuun lopun olympiakarsinnoissa ja syyskuun EM-kilpailuissa.

Joukkueen tämänhetkisen kokoonpanon ja Sami Heikkiniemen ajatuksia voit lukea Lentopalloliiton tiedotteesta.

Lue lisää torstain lehdestä