Salon lapsiparlamentti aloittaa ensi viikolla

0

Salon lapsiparlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran ensi tiistaina. Tilaisuuteen on kutsuttu kaksi edustajaa jokaisen Salon alakoulun oppilaskunnasta. Nuorimmat osallistujat ovat ensimmäisellä luokalla.

Lapsiparlamentti kokoontuu kerran, kaksi vuodessa. Sen tarkoitus on tutustuttaa lapsia päätöksentekoon sekä osallistaa heitä, kerrotaan Salon kaupungin tiedotteessa.

Ensimmäisessä kokouksessaan lapset pääsevät muun muassa äänestämään oppimiseen ja opetukseen liittyvistä asioista. Lapsiparlamentin kokoontumiset tarjoavat myös mahdollisuuden lasten ja päättäjien kohtaamiseen.

Ensimmäiseen tilaisuuteen osallistuu lasten lisäksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Elina Suonio-Peltosalo (kok.) ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Annika Viitanen (kok.).

Salossa on ennestään nuorisovaltuusto, joka toimii lapsiparlamentin kummina. Se osallistuu tilaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä opetuspäällikkö Inkeri Lahden ja nuorisopalvelupäällikkö Johanna Paanasen kanssa.