Someron Pallon kasvatti, ”varsinainen ruutitynnyri”, siirtyy Pelicansiin

0
Otto Niemisen tämän kauden pelit päättyivät puolivälieriin HPK:ta vastaan.

Someron Pallon kasvatti Otto Nieminen vaihtaa seuraa jääkiekon miesten Liigassa. 22-vuotias laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseurasta Lahden Pelicansiin kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

175-senttinen ja 87-kiloinen Nieminen on pelannut Liigassa 165 ottelua, joista kaikki TPS:ssä. Rooli on ollut enimmäkseen pienehkö, mutta turkulaisten osalta päättyneen kauden aikana hän teki pienimuotoista läpimurtoa pääsarjatasolle.

Joulu–tammikuun aikana Nieminen keräsi pienehköllä peliajalla 11 ottelussa tehopisteet 7+4=11. Loukkaantuminen katkaisi hyvän vireen, joka löytyi kuitenkin uudelleen puolivälierissä. Niissä hän oli Kaapo Kakon jälkeen TPS:n paras pistemies summaten viidestä pelistä lukemat 2+3.

– Nieminen on varsinainen ruutitynnyri. Vahva kamppailuissa, nopea ja osoittanut myös kykynsä tehdä tulosta. Odotukset ovat korkealla, toteaa Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen seuran tiedotteessa.