SSS:n kannatusmittaus: SDP nousee maakunnan suurimmaksi, kokoomus ja perussuomalaiset tulevat perässä

7

SDP nousee Salon Seudun Sanomien ja Turun Sanomien teettämän kannatusmittauksen mukaan Varsinais-Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Kokoomus menettää perinteisen johtopaikkansa. Se tulisi nyt demarien perässä rinta rinnan perussuomalaisten kanssa. Keskusta putoaisi seuraavien tasavahvojen ryhmään, jonka muut puolueet ovat vihreät ja vasemmistoliitto. RKP menettäisi edustajan paikkansa.

Kannatusmittauksen mukaan SDP:llä olisi Varsinais-Suomessa ensi vaalikaudella neljä kansanedustajaa, kokoomuksella kolme ja keskustalla, vihreillä ja vasemmistoliitolla kaksi.

Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto saisi kannatusmittauksen mukaan neljä paikkaa. Ehdokkaiden henkilökohtaiset äänet ratkaisevat, miten ne jakautuvat.

SDP:n osuus olisi kannatusmittauksen mukaan 19,6 prosenttia. Kokoomus saisi äänistä 16,5 prosenttia, perussuomalaiset 16,5 prosenttia, keskusta 12,8 prosenttia, vihreät 12,2 prosenttia, vasemmistoliitto 12 prosenttia, RKP 4,5 prosenttia ja kristillisdemokraatit 2,6 prosenttia.

Lue lisää aiheesta perjantain Salon Seudun Sanomista.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jussi The Man
3 vuotta sitten

Ai että… Jytkyttää jytkyttää… Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa…

Äänestän itseäni fiksumpaa
3 vuotta sitten
Reply to  Jussi The Man

Lentokoneen ohjaimiin ei päästetä ketä tahansa, vaikka kuinka olisi innostunut lentämisestä. Sen vuoksi minäkään en äänestä ketä tahansa, joka tykkää politiikasta. Äänestän sellaista ehdokasta, jolla on mahdollisimman korkea koulutus, silloin voi olettaa että tällä on kyky omaksua suuriakin tietomassoja.

Tutitkin viedään
3 vuotta sitten

Muutamme ulkomaille, onneksi.

Marko
3 vuotta sitten

Kannattaa muuttaa ulkomaille, siellä asuu paljon ulkomaalaisia. Aika paljon enemmän kuin Suomessa.

Suomi nousuun
3 vuotta sitten

Yrittäjyys ja työnteko kunniaan, ja nuoret töihin rakentamaan Suomea. Koulutusta on lisättävä, ja kaikenlainen yhteiskunnan tukien varassa oleminen saatava vähenemään.

Kun työtä on tarjolla, se kannattaa ottaa vastaan. Käsi toisten taskussa ei johda minnekään.

Repe57
3 vuotta sitten
Reply to  Suomi nousuun

Liity keskusteluun.

Äänestäjä
3 vuotta sitten

Puolueet ja ehdokkaat lupaavat kymmentä hyvää, mutta ne ovat vaalipuheita, eivät välttämättä realismia.

Hyvinvointiin tarvitaan talouskasvua ja yritteläisyyttä. Mitä esimerkiksi liittyy ilmastoon, jokainen kansalainen voi omilla toimillaan siihen vaikuttaa joka päiväisessä toiminnassaan eli siirrytään sanoista tekoihin.