Tien päällysteen kunnon näkee nyt nettikartalta – sovelluksessa viisi kuntoluokkaa

0

Tien päällysteen kuntotiedot ovat nyt nähtävillä Väyläviraston karttasovelluksessa. Nettisovelluksessa päällysteet on luokiteltu kunnon mukaan viiteen luokkaan: erittäin huono (punainen), huono (oranssi), tyydyttävä (sininen) sekä hyvä ja erittäin hyvä (vihreä).
Kuntoluokkatieto on kirjattu karttaan sadan metrin tarkkuudella.
Tällä hetkellä kartassa näkyy teiden päättyneen talven kuntotilanne. Kevään tarkastukset ja alkava päällystyskausi muuttavat tilannetta.
Väylävirasto arvioi, että Suomen kaupunkeja ympäröivät vilkkaat tiet ovat kuluneita, mutta pääteiden tilanne on melko hyvä. Sen sijaan alemman tieverkon kunto on huono.
– Kartassa esitettyä tietoa on mahdollisuus hyödyntää muun muassa reittien suunnittelussa, sillä erittäin huonon päällysteen tielle on todennäköisesti jouduttu jättämään alempi nopeusrajoitus, kertoo Väyläviraston tieliikennejohtaja Pekka Rajala.

STT

Kuvat: