Tiistain Top Ten: Korisliigakauden 2018–2019 parhaat ulkomaalaispelaajat

0
Karhubasketin Rene Rougeau ja Vilppaan Antonio Ballard ovat Korisliigan parhaat ulkomaalaispelaajat.
1) Rene Rougeau, Karhubasket (keskiarvot 15,5 pistettä/7,9 levypalloa/3,5 syöttöä)

”Meirän Rusoo”. Jos käytettävissä olevista liigapelaajista pitäisi koota tasapainoinen ulkomaalaisnelikko, Rougeau olisi ensimmäinen valinta. Kokenut, tasainen, monipuolinen ja luotettava – kaikkea, mitä mestaruutta hakeva joukkue tarvitsee. Heittää kolmoset 39 prosentin tarkkuudella, antaa 3,5 korisyöttöä ja on liigan kovin blokkiuhka (ei hyökkääjän edestä, vaan takaa).

2) Cameron Jones, Karhubasket (18,6/4,9/3,7)

Peluri. Heittoprosentit järkyttävät (1p: 85, 2p: 62, 3p: 43). Ei ole jäänyt koko kaudella kertaakaan alle 13 pisteen. Pystyy viimeistelemään joka puolelta kenttää ja ennen kaikkea luomaan muille paikkoja. Liigan paras plusmiinuslukema, jäänyt keskimäärin 13 pistettä plussalle!

3) Antonio Ballard, Vilpas (16,8/7,2/1,5)

Jos puhutaan pelitaidoista (heittäminen, syöttäminen, pelikäsitys) sellaisina kuin niistä on totuttu puhumaan, ei Ballard kuuluisi tälle listalle. Mutta taitoa on myös käyttää omaa kulmikkuuttaan hyväksi, nähdä ahtaat raot laajenevina ja pelata jokainen pallonhallinta kuin se olisi viimeinen. Hyökkäyslevypallo on yksi koripallon tärkeimmistä suorituksista ja 194-senttinen Ballard on niissä liigan paras.

4) Greg Mangano, Karhubasket (18,2/8,0/1,7)

Korisliigan pahin päänvaiva. Ei saa antaa tilaa kaarella, ei saa päästää korin alle ja jos puolustus on täydellinen, lähtee 208-senttisestä varresta sulava kääntöhyppyheitto. Pelannut tällä kaudella 25 ottelua, joista Karhubasket on hävinnyt kolme. Jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella alle kymmenen pisteen 2. puolivälierässä Seagullsin vieraana (9 pistettä).

5) Jack Gibbs, Vilpas (16,5/2,3/3,6)

Kukaan muu ei pysty kääntämään ottelua samalla tavalla. Heittokartta aukeaa heti keskiympyrän jälkeen, eikä heittäminen kolkuta omatuntoa. Heittää keskimäärin seitsemän kolmosta ottelussa 40 prosentin tarkkuudella. Käyttää ahnaasti annetut väylät kohti koria ja antaa yhden Taikuri-kategorian passin ottelua kohti. Puolustuksessa välillä ongelmissa.

6) Brandon Taylor, Vilpas (14,3/6,2/1,0)

Ammattilainen. Yli 44 prosentin kaukoheittäjänä sopeutuu erilaisiin puolustuksiin pienellä vaivalla. Ailahteli syyskaudella, mutta on löytänyt kevättä kohti uuden tasaisemman vaihteen. Tosin suuri osa Taylorin hyvyydestä ei välity, mikäli katsoo ottelussa pelkästään palloa. Tayloria on peluutettu Vilppaan tapaan kuuluen erittäin säästeliäästi (ka. 23 min.).

7) Brian Asbury, Kouvot (19,1/6,5/2,2)

Runkosarjan korikuningas vain 27 minuutin peliajalla! Yksi suurimmista syistä, miksi Kouvot pudotti Pyrinnön mitalipeleistä. Aloittaa lähes poikkeuksetta ottelut terävästi, hiipuu joskus näkymättömiin, mutta kokonaisvaikutelma on kova. Tulee aiheuttamaan ongelmia Vilppaalle välieräsarjassa.

8) Kenneth Manigault, Pyrintö (17,1/5,3/2,8)

Viime kesän omituisin jatkosopimus osoittautui kauden parhaaksi jatkosopimukseksi. Vahvasti kenttää juokseva Manigault oli tällä kaudella kuin eri mies. Katosi kohtalokkaasti kuvasta puolivälierissä Kouvoja vastaan.

9) Donte Thomas, KTP (15,8/8,6/1,5)

KTP:n tasaisesta nelikosta on vaikeaa nostaa ketään muiden yläpuolelle. Thomas on yksi eniten kauden aikana tasoaan nostaneista pelaajista. Kukaan ei olisi ihmetellyt, jos Thomasille olisi lyöty lokakuussa lentolippu kouraan. Mutta kaikki olisivat ihmetelleet, jos joku olisi sanonut, että Thomas vie KTP:n välieriin.

10) Malik Dime, Ura Basket (16,6/12,6/3,3 torjuntaa)

Juuri sellainen pelaaja, jota omituiseksi rakennettu sarjanousija tarvitsi. Ehkä paras ”maalivahti” 2010-luvun Korisliigassa. Siirtyi joulukuussa Bulgariaan ja jätti Uran ureaan. Dimen kanssa joukkueen voittoprosentti oli 40, ilman Dimeä 13,6. Dimen kanssa Ura olisi ollut pudotuspeleissä, ilman Dimeä joukkue jäi jumboksi.

Salkkarin urheilutoimitus listaa joka tiistai kymmenen parasta oleellisissa ja varsinkin epäoleellisissa kategorioissa.

Tiistain Top Ten 25: Salon yleisurheilun kenttäennätysten helmiä

Tiistain Top Ten 24: Suomen kaikkien aikojen parhaat naispalloilijat

Tiistain Top Ten 23: Mielenkiintoisimmat suunnistussanat

Tiistain Top Ten 22: Suomen parhaat futisstadionit

Tiistain Top Ten 21: Pohjoisimmat naisten SM-lentopallon mitalistit

Tiistain Top Ten 20: Ruokaan liittyvät urheilutermit

Tiistain Top Ten 19: Pudotuspelikliseet

Tiistain Top Ten 18: LP Viestin seurahistorian parhaat ulkomaalaispelaajat

Tiistain Top Ten 17: Uusia lajeja MM-hiihtoihin, joissa Suomikin saattaisi päästä mitaleille

Tiistain Top Ten 16: Pienimmät hiihdon MM-kisojen järjestäjäpaikkakunnat

Tiistain Top Ten 15: Vilppaan pelaajien härskeimmät tilastorivit Korisliigassa

Tiistain Top Ten 14: Suomen alppihiihdon suurimmat aikuisten arvokisayllätykset

Tiistain Top Ten 13: Varsinais-Suomen kautta aikojen parhaat urheilijat

Tiistain Top Ten 12: Pisimmät putket Suomen miesten suurimmissa jalkapallosarjoissa

Tiistain Top Ten 11: Suomen parhaat tv-selostajat juuri nyt

Tiistain Top Ten 10: Suomen jääkiekon MM-kultakapteenit

Joulun Top Ten: Jouluaattona syntyneet suomalaiset olympiaurheilijat

Tiistain Top Ten 8: Koripallon miesten pääsarjahistorian yleisimmät sukunimet

Tiistain Top Ten 7: Salon hiljaiset urheilulajit

Tiistain Top Ten 6: Kansanedustajana toimineet suomalaisurheilijat

Tiistain Top Ten 5: Kokonimikaimat

Tiistain Top Ten 4: Suomen parhaat jääkiekkomaalivahdit

Tiistain Top Ten 3: Vanhimmat suomalaiset olympiavoittajat

Tiistain Top Ten 2: Suurimmat suomalaiskunnat, joissa ei ole koskaan pelattu jalkapallon miesten pääsarjaa

Tiistain Top Ten 1: Suomalaisurheilijat, joiden sukunimi on myös miehen etunimi