VaLePa on jälleen Suomen mestari – Nikulalle uran ensimmäinen SM-kulta

0
VaLePan passaritaituri Mikko Esko toi jälleen joukkueelleen mestaruuden. Arkistokuva: Lehtikuva/Ville Vuorinen)

Vammalan Lentopallo on kolmatta kertaa peräkkäin lentopallon miesten Suomen mestari. Joukkue voitti neljännenkin loppuottelun, kun Oulun Etta joutui taipumaan kotikentällään erälukemin 2–3 (26–28, 25–19, 25–20, 23–25, 13–15).

Etta johti neljättä erää jo 18–12, eli se oli menossa vahvasti kohti pääsiäislauantain viidettä loppuottelua. Kotijoukkueen Antti Ronkainen teki peräti 29 pistettä, vieraiden tehomies oli harvinaislaatuisesti keskitorjuja Markus Kaurto 22 pisteellään. Hänen yhden miehen torjunnallaan hankkima piste ratkaisi huikean pallorallin viidennessä erässä muuttaen lukemat 10–13:een.

Etta selvitti kaksi VaLePan mestaruuspalloa kaventamalla 13–14:ään. Erik Sundbergin hyökkäys käynnisti kuitenkin juhlat.

VaLePan riveissä uransa ensimmäisen miesten Suomen mestaruuden pokkasi myös ensimmäisen liigakautensa pelannut hakkuri Aaro Nikula. Someron Voiman kasvatti saavutti viime vuonna A-poikien Suomen mestaruuden pitkään edustamassaan salolaisjoukkueessa. Samassa ryhmässä pelasi myös Etan hopeajoukkueeseen kuulunut ja finaaleissa syöttövaihtojen muodossa kentällä useasti piipahtanut Rikalavolleyn kasvatti Juuso Kontio.

VaLePan ylivoima pudotuspeleissä on ollut keskiviikon tiukoista vaiheista huolimatta viimeisimmän kolmen kauden aikana valtavaa. Joukkue on pelannut viimeisimmän kolmen kauden aikana 36 play off -ottelua, joista se on voittanut 33. Kaikkien kolmen kauden finaalit joukkue on hoitanut edukseen otteluvoitoin 12–0.