Välitilinpäätös, työkiireitä ja rohkeita päätöksiä– Nikkasella, Schneiderilla ja Ruokosella yhteiset valvojaiset

0
Nyt voi jo hengähtää ja vääntää vaikka kättä! Vihreiden Kai Schneider (vas.) ja demareiden Saku Nikkanen pitivät yhteiset vaalivalvojaiset ravintola Hometownissa.

Salon ravintola Hometownissa jännitettiin sunnuntai-iltana kahta asiaa. Screeneiltä seurattiin vaalituloksen kehittymistä ja Suomen naisten jääkiekon MM-finaalia.

Saku Nikkanen (sd.) ja Kai Schneider (vihr.) pitivät ravintolassa yhteiset vaalivalvojaiset. Myös kovan flunssan kourissa ollut Marja Ruokonen (vas.) saapui myöhemmin illalla paikalle. Tunnelma paikalla oli alkuillasta rauhallinen.

Toistamiseen eduskuntavaaleissa mukana ollut demareiden Nikkanen kuvaili tunnelmia vaalipäivän iltana lähinnä helpottuneiksi.

– Vaalityötä on tehty niin paljon kuin omilta töiltä on ehditty. Nyt voi luvan kanssa hengähtää, hän sanoo.

Nikkanen kertoo tehneensä vaalityötä enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa. Tehokkaampi vaalikampanja kannatti – viime vaaleissa hän sai reilut 1600 ääntä, kun tällä kertaa ääniä tuli yli 2500 .

– Tietyllä tavalla olen tyytyväinen tulokseen, mutta totta kai sitä toivoo, että maaliin saakka mentäisiin, kun tähän leikkiin lähtee.

– Ja kyllähän se tosiasia on, että jälleen ponnisteltiin (Katja) Taimelan varjossa, Nikkanen pohtii vaalitulostaan.

Nikkasen mukaan vaalityö oli rankkaa, mutta myös antoisaa.

– Tunnelma vaalikentällä oli erittäin hyvä: keskusteleva ja haastava, hän sanoo.

Nikkanen sanoo tekevänsä vaalien jälkeen välitilinpäätöksen politiikan suhteen.

– Nyt on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan, mitä ja miten toimin jatkossa. Politiikka vaatii paljon panostusta, joka on poissa perheeltä, Nikkanen toteaa.

 

Vihreiden Kai Schneider oli eduskuntavaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa. Schneider on tuore kasvo politiikassa muutenkin, sillä hän istuu ensimmäistä kauttaan Salon kaupunginvaltuustossa.

Eduskuntavaalit osuivat Schneiderin kannalta hankalaan ajankohtaan, sillä hän lähtiyrittäjäksi Kirjakkalan ruukkiin helmikuussa.

– Vaalityötä ei pystytty tekemään niin paljon kuin oli alunperin tarkoitus. Pienyrittäjänä minun oli pakko panostaa työhöni Kirjakkalassa. Vuorokauden tunnit eivät vaan yksinkertaisesti riittäneet, hän sanoo.

Schneider ehti kiertää jonkin verran Salon lisäksi myös muualla maakunnassa. Suurin osa vaalityöstä tapahtui kuitenkin somessa.

– Siitä kuuluu kiitos kampanjapäällikölle, Schneider sanoo.

Schneider sanoo luonnon olevan se asia, mikä sai hänet lähtemään ehdoille kunta- ja nyt myös eduskuntavaaleihin.

– Kutsumustyöni on opastaa ihmisiä luonnon äärelle. Tätä viestiä voin toteuttaa sekä päivätyössäni että politiikassa, hän sanoo.

Schneider sai vaaleissa reilut 600 ääntä.

 

Vasemmistoliiton Marja Ruokonen oli tyytyväinen sekä omaan että puolueensa vaalimenestykseen.

– Vasemmistoliiton vaalimenestys kertoo siitä, että ihmiset ovat avanneet silmänsä ja luottavat siihen, että tältä puolueelta tulee ratkaisuja ja rehellisyyttä, Ruokonen sanoo ja jatkaa.

– Menestys tuo myös vastuuta. Meidän pitää jatkossakin olla rohkeasti sitä mieltä, mitä me oikeasti olemme.

Toista kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Ruokonen kertoo puhuneensa äänestäjien kanssa ylivoimaisesti eniten vanhusten asemasta. Myös koulutus nousi esiin keskusteluissa.

Ruokonen teki vaalityötä monen muun tavoin päivätyönsä ohella.

– Vaalityön tekeminen ei olisi ollut mahdollista ilman mahtavaa tukiryhmää, hän painottaa.

Ruokonen sai eduskuntavaaleissa noin 550 ääntä.