Demarien puoluesihteeri Antton Rönnholm: Keskusta hallitusneuvotteluissa ei ole yllätys

0
– Euroopan parlamenttiin tarvitaan ryhmiä, jotka haluavat viedä unionia eteenpäin, sanoo SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

SDP:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mielestä ei ole yllättävää, että keskusta on mukana hallitusneuvotteluissa.

– Kun ei katso viime kauden hallitusyhteistyötä, vaan vaaliohjelmaa, keskusta ei ole kaukana siitä, mitä ne esitimme. Sitä taustaa vasten ei ole yllättävää, että keskusta päätyi hallitusneuvotteluihin, sanoo Rönnholm.

– Keskustalaiset itse vaikuttavat hämmentyneiltä tilanteesta. He olivat pitkään menossa oppositioon.

Keskustan puolesta puhuvat myös kokoomuksen ja perussuomalaisten talouslinjaukset.

– Ne ovat hyvin samanlaiset. Kummankaan mielestä rahaa ei pitäisi lisätä mihinkään, eikä mitään nähdä investointina, joka tuottaisi uutta. Kestävyysvaje hoidetaan sillä, että työelämään tehdään tiukat säännöt, ja jos jostain tulee rahaa, se käytettäisiin veronkevennyksiin.

Antton Rönnholm piipahti torstaina salolaisten demarien vieraana. Hallitusneuvotteluihin osallistumisen lisäksi hän on ehdolla Euroopan parlamenttiin.

Rönnholmin mukaan eduskunta- ja eurovaaleilla on yhteys, sillä eduskuntavaaleissa päätetään hallituksen EU-linjasta.

– Hallitus, joka nyt toivottavasti muodostuu, on Eurooppa-myönteinen. Talouden Euroopan lisäksi on kehitettävä ihmisten Eurooppaa. Se tarkoittaa muun muassa työsopimusten minimisääntelyä ja tällä kaudella tehtyjä perhevapaan vähimmäisstandardeja.

– Euroopan parlamenttiin tarvitaan ryhmiä, jotka haluavat viedä unionia eteenpäin. Ei pidä heittää pois sellaista, jota on rakennettu vuosikymmeniä ja sukupolvia. EU ei ole täydellinen, mutta sitä voidaan korjata.

Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi torstaina arvo- ja asennetutkimuksen, jonka mukaan EU-jäsenyyden suosio on Suomessa korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin.

Autoton Rönnholm matkustaa usein rantaradalla. Tunnin junasta puhutaan myös hallitusohjelmaa tehdessä.

– Tärkeintä on löytää rahoitusmalli, joka sopii kaikille.

Se voi tarkoittaa Rönnholmin mukaan esimerkiksi sitä, että ”valtion omaisuutta muutetaan tällaiseen muotoon”.

– Kunnat tulevat varmasti myös mukaan. Ratahankkeita toteutetaan siinä tahdissa, kun ne ovat suunnittelun puolesta valmiita.