Uusi ylioppilas: Haikein mutta onnellisin mielin kohti tulevaa

0

Salon kolmesta lukiosta valmistuu tänä keväänä lähes 300 uutta ylioppilasta. Suurin osa heistä, tarkalleen 184 kappaletta, on käynyt opintiensä Salon lukiossa. Yksi Salon lukion uusista valkolakkisista on Riina Manninen, jonka tunnelmat opintojen päättyessä ovat kaksijakoiset.

– Olen onnellinen siitä, että raskas urakka on selätetty. Toisaalta haikeutta herättää se, että lukion ovet sulkeutuvat, enkä tutustu enää sitä kautta uusiin ihmisiin, Manninen tuumaa.

Ylioppilaskirjoitusten Manninen kertoo menneen hänen osaltaan hyvin. Hän toteaa aikatauluttamisen ja jaksottamisen olleen tärkeää valmistautuessaan kirjoituksiin.

– Kun aloittaa tarpeeksi aikaisin ja antaa kaikkensa, tulokset ovat hyvät. Itse en stressiä juurikaan kokenut kirjoitusten aikana.

Mannisella on selvä visio tulevaisuuden näkymistään: hän haluaa tehdä töitä liikunnan parissa ja opettaa sekä innostaa kanssaihmisiä liikkumaan. Vaihtoehdot jatko-opintopaikkakunnaksi on selvitetty, eivätkä pitkät välimatkat Mannisen päätä huimaa.

– Ykkösvaihtoehtoni tulevaksi opinahjoksi on liikuntatieteellinen tiedekunta Jyväskylän yliopistossa. Hain myös Lapin sekä Kajaanin ammattikorkeakouluihin liikunnanohjaajan opintoihin. Mielestäni elämässä on oltava rohkea, sillä myöhemmin sitä katuu, jos ei ole kotoa pois lähtenyt. Takaisin pääsee aina.

Manninen harrastaa aktiivisesti futsalia ja jalkapalloa, minkä lisäksi hän työskentelee kesän Lidlissä. Hän kertoo, että urheilun ja koulun yhteensovittaminen ei ollut ongelma, vaikka toisinaan kiirettä pitikin. Tulevaisuudessa myös urheiluvalmentamiseen liittyvät työnkuvat kiinnostavat tuoretta ylioppilasta.

Manninen muistelee lämmöllä lukiotaipaleen merkkipäiviä, kuten vanhojen tansseja ja penkinpainajaisia. Myös arkipäiväiset ja pienet ilot herättävät positiivisia ajatuksia.

– Joka päivä tapahtui jotain kivaa, sillä meidän lukiossamme oli hyvä yhteishenki. Sain paljon hyviä ystäviä ja opetusta hyviltä opettajilta.

Jääkö opettajia siis ikävä?

– Katsotaan sitä sitten kymmenen vuoden päästä, onko ikävä. Tällä hetkellä tunnelmat ovat kuitenkin haikeat.