Itävallan hallituspuolueen FPÖ:n johtaja joutui Venäjään liittyvän lahjuskohun keskelle

0

Itävallassa oikeistopopulistisen hallituspuolueen FPÖ:n johtaja on joutunut myrskyn silmään tiedotusvälineiden kerrottua hänen halukkuudestaan ottaa vastaan lahjuksia venäläisen oligarkin sukulaisena esiintyneeltä naiselta.
Saksalaislehdet Der Spiegel ja Süddeutsche Zeitung julkistivat perjantaina niille vuodettua, salaa kuvattua videomateriaalia tapaamisesta, joka järjestettiin vuonna 2017 ennen Itävallan parlamenttivaaleja. Lavastetussa tapaamisessa venäläisnainen kertoo haluavansa sijoittaa Itävaltaan ja saada maan tabloidlehden Kronen Zeitungin haltuunsa.
FPÖ:n johtaja Heinz-Christian Strache ehdottaa videolla, että uudet omistajat voisivat vaihtaa henkilökuntaa ja käyttää lehteä auttaakseen hänen puolueensa vaalikampanjointia. Vastineeksi Strache esittää, että hallitukseen noustuaan hän voisi tehdä venäläisnaisen kanssa tätä hyödyttäviä julkisia sopimuksia.
Saksalaislehtien mukaan heillä ei ole vahvistettua tietoa siitä, kuka järjesti tapaamisen, joka pidettiin luksushuvilalla Ibizalla.

https://www.spiegel.de/politik/ausland/heinz-christian-strache-geheim-videos-belasten-fpoe-chef-a-1268059.html
https://projekte.sueddeutsche.de/artikel/politik/caught-in-the-trap-e675751/

STT