Kansanedustaja Kauniston hulina helpotti vaalien jälkeen – nyt hän pysyy keskittymään vielä hetken koripalloon

0
Kouvojen Ville Kaunisto (vas.) on pelannut nousujohteisen välieräsarjan.

Kiire on suhteellinen käsite. Ville Kauniston vähemmän kiireinen elämä sisältää tällä hetkellä kansanedustajan töitä sekä miesten Korisliigan välieriä joka toinen päivä.

Kaunisto pallotteli tyhjentyneessä jäähallissa Noel-poikansa kanssa puoli tuntia eilisen ottelun päättymisen jälkeen. Kouvojen voitto merkitsi sitä, että Kouvolan kaupunginhallituksen maanantainen kokous jää mieheltä väliin. Pääsarjatason uraa on jäljellä 2–8 ottelua.

Kiireiden lievä helpottaminen selittyy sillä, että vaalityön tekeminen päättyi hieman alle kuukausi sitten.

– Vaalikampanjointi on ihan hullua hommaa, koko ajan 12–14-tuntisia päiviä. Silloin huomasi, ettei pää enää pysynyt mukana koripallokentällä, kun olin niin ylikierroksilla koko ajan. Kun vaalit olivat ohi, huomasi turhan stressin ja murheen katoamisen saman tien.

Suomen tämänhetkinen poliittinen tilanne osuu varsin hyvin yksiin Kauniston koripalloelämän kanssa.

– Niin pitkään, kun hallitus ei ole kasassa, se antaa aika paljon mahdollisuuksia keskittyä koripalloon. Ei tule vielä esimerkiksi lakiesityksiä, joita valiokunnat käsittelisivät. Tietyllä tavalla se työ on toistaiseksi vähän tyhjäkäyntiä – varsinkin nyt, kun olemme oppositiossa.

– Salon ottelujen jälkeen olen hypännyt Helsingissä pois kyydistä ja jäänyt tekemään sinne hommia. Puolueessa (kokoomus) on ymmärrys, tuki ja kannatus tilanteestani.

Koripallossa aikataulu säilyy tiiviinä loppuun asti. Välierien ja mitalipelien väliin jää Kouvoille ja Vilppaalle varsin vähän huilipäiviä.

– Turha tässä on hirvitellä, vaan nauttia siitä, että saadaan pelata seitsemän matsia. Kun miettii Kauhajokea ja KTP:tä, on siellä aikamoinen duuni pitää tuntuma päällä, kääntää poliitikko asian positiiviseksi.