Kauhea katsomokokemus – ”Toivoisin, että kurinpitopäätöksiä laitettaisiin tekemään peliä ymmärtävät ihmiset”

2
Juho Nenonen palaa pelihommiin lauantain pronssiottelussa.

Salon Vilppaan Juho Nenonen osallistui miesten Korisliigan ratkaisevaan välierään joitakin metrejä liian ylhäällä. Kilpailukieltoa kärsinyt pelaaja joutui seuraamaan ottelun katsomosta.

– Tuntuu hirveän pahalta, etten saanut pelata. On tämä raskasta. Katsomokokemus oli kauhea. Kun nousimme pisteen päähän, ajattelin, että tulemme vielä. Tuntui, että puukko otettiin pois rinnasta ja lyötiin varmuuden vuoksi niskaan, Nenonen totesi.

Miten kommentoit kurinpitoasiaa tässä vaiheessa?

– Kävin tänään pelin jälkeen vielä juttelemassa (David) Gonzalvezin kanssa. Hän sanoi tietävänsä, etten tehnyt sitä tahallani.

– Jos otat minkä tahansa yksittäisen tilanteen pelistä ilman, että katsotaan kokonaiskuvaa, niin aika pahalta näyttäviä klippejä saa varmasti napsittua. Toivoisin, että kurinpitopäätöksiä laitettaisiin tekemään peliä ymmärtävät ihmiset.

Nenosella on pitkältä pääsarjauraltaan kaksi aikuisten pronssimitalia.

– Tiedän, miten tämä draaman kaari menee. Nyt vituttaa äärimmäisen paljon, ja se kestää hetken aikaa. Kun laitetaan pelikengät lauantaina jalkaan, jokainen tätä peliä rakastava haluaa voittaa kauden viimeisen ottelun. Sen voittaminen tuntuu aika pirun paljon paremmalta kuin häviäjänä himaan lähteminen.

Jyrki Tulander

Voimia Juho, sinun toiveeseen yhtyy varmasti koko Suomen koripalloileva porukka.

Koripallon ystävä

Juho, oletko ajatellut, että sinusta tuli maineesi vanki joukkueellesi pahimmalla mahdollisella hetkellä.
Pelata saa kovaa, mutta ilman asiaankuulumatonta uhoa. Se on järkevää.

Älä siis syyttele ulkopuolisia tahoja, jotka yrittävät pitää koripallon siistinä ja turvallisena lajina. Tee sinä samoin.

Liian kovan miehen maineesta kärsii lopulta itse eniten ja samalla koko joukkue. Ole kova, mutta rehti taistelija sääntöjen rajoissa – ei sääntöjen rajapinnalla.