Kolmannes suomalaisista epäilee kännykkämaksamisen turvallisuutta verkkokaupassa

1

Kolme kymmenestä suomalaisesta ei maksaisi verkko-ostoksiaan kännykällä, koska pelkää sen turvallisuutta. Tulos selviää ohjelmistoyhtiö Qvikin tilaamasta kyselystä.
Kaksi kolmasosaa vastanneista käyttää kännykkää verkkokauppojen selailuun, mutta kolme suosituinta maksutapaa ovat verkkopankki, pankki- tai luottokortti ja perinteinen lasku.
Suosituin syy olla käyttämättä mobiilimaksamista oli se, että muut maksutavat koettiin riittäväksi. Näin arvioi neljä kymmenestä vastaajasta.
Myös tietämättömyys vähensi mobiilimaksamisen käyttöä. Vastaajista 20 prosenttia kertoi tietävänsä liian vähän kännykällä maksamisesta. Naisista näin vastasi yli neljäsosa, miehistä runsas kymmenesosa. Naiset myös kertoivat käyttävänsä miehiä tyypillisemmin laskua tai osamaksua maksutapana.

Mobile Pay suosituin maksusovellus

Suosituin mobiilimaksamisen muoto on kyselyn mukaan Danske Bankin sovellus Mobile Pay. Sitä kertoi käyttävänsä kymmenes vastaajista. Se oli yhtä suosittu kuin muut vastaavat sovellukset yhteensä, kuten Osuuspankin Pivo sekä Applen ja Googlen Pay-sovellukset.
Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä näkee luvuissa paljon kehittymisen varaa.
– Onhan tässä pitkä matka Ruotsiin, jossa vähän ikäluokasta riippuen noin 80 prosenttia käyttäjistä maksaa Swish-mobiililompakolla kuukausittain, Pietilä kommentoi yhtiön tiedotteessa.
Kysely selvitti eri maksuvaihtojen käyttöä ja syitä olla käyttämättä mobiilimaksamista. Molemmissa kysymyksissä vastaaja sai valita kolme vastausta noin kymmenen vaihtoehdon joukosta.
Kyselyn toteutti Bilendi, ja siihen vastasi 1 000 aikuisikäistä suomalaista.

STT

Kuvat:

Outi

Muutos ei useinkaan voita, jos vanhat keinot toimivat jollain tavalla. Toisaalta Mobile Pay:n kätevyys voi avautua vasta vuosien kuluessa isommalle sakille.

Osa ihmisistä haluaa taas uteliaana kokeilla kaikkea uutta ja toimii edelläkävijänä myös tässä mobiilimaksamisessa. Toisaalta luottokortteja on nykyään valtaisa määrä, ja niiden käyttäminen verkossa on varsin kätevää.

Myös Paypal on yksi suosittu maksamisen muoto, joten valinnanvaraa maksamiseen on ehkä liikaakin.