Lasten saunominen säilyy maksuttomana Salon uimarannoilla

0
Alle 16-vuotiaat lapset pääsevät Salon uimarannoilla saunaan maksutta tulevana kesänäkin.

Salon vapaa-ajan lautakunta on torjunut esityksen 6–16 -vuotiaiden lasten saunamaksun palauttamisesta uimarannoille.

Esitys 1,50 euron saunamaksusta oli osa liikuntapalveluiden säästöjä. Lautakunta päätti Arttu Laaksosen (kesk.) esityksestä yksimielisesti, ettei maksuja oteta käyttöön.

Lautakunta sorvasi myös esitystä liikuntatilojen maksullisuudesta. Liikuntapaikat ovat olleet tähän mennessä maksullisia yhdistyksille, jos mukana on ollut aikuisia.

Aikuisuuden ikärajana ollutta 20 vuoden ikää piti laskea 18 vuoteen, mutta lautakunta päätyi Piia Keto-ojan (sd.) esityksestä 19 vuoteen. Harjoitusvuorot pysyvät siis maksuttomina vuonna 2001 syntyneille ja nuoremmille.

– Pääsimme kompromissiin. Ajatus oli, ettei lajiharjoittelu muuttuisi toisen asteen opiskelijoille yhtäkkiä maksulliseksi. Se saattaisi lopettaa joiltakin harrastamisen kokonaan, vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Karoliina Vierjoki-Väätäinen (kesk.) perustelee.

Lautakunta hyväksyi liikuntapalvelujen säästöesityksistä liikuntatilavuokrien käyttöönoton eläkeläisille, tilojen alennetun hinnan poistamisen päivävuoroilta ja eläkeläisten uinti- ja liikuntakortin hinnan nostamisen kympillä 45:stä 55 euroon.

Torjutut säästöesitykset lautakunta päätti kuitata Salon Seudun Ampujien erityisavustuksella, joka jää osin käyttämättä.

Kulttuuri- ja kirjastopalvelujen sekä kansalaisopiston säästöt hyväksyttiin sellaisenaan.

Kansalaisopiston menoista on nipistetty 11 000 euroa muun muassa palkattomilla vapailla, luopumalla Kiikalan kudontatilasta ja vähentämällä palvelujen ostoa.

Kirjastopalvelut säästää henkilöstömenoista, vartiointipalveluista, tilavuokrista ja palvelujen ostoista pääkirjastossa sekä Kuusjoen ja Perniön lähikirjastoissa. Säästöt supistavat aukiolotunteja.

Kulttuuripalveluissa kulttuurituottajien vakanssien täyttöä myöhennetään kolmella kuukaudella.

Puheenjohtaja Karoliina Vierjoki-Väätäinen sanoo olevansa kokonaisuutena huolissaan lautakuntansa budjetista ja toiminnasta.

– Vuosien saatossa on säästetty paljon, ja aina vain säästetään lisää. Verrattuna muihin kaupunkeihin lautakunnan budjetti alkaa olla jo ihan olematon, hän murehtii.