Maaleja tyylillä, ja yksi selällä – SalPalle taisteluvoitto Espoonlahdesta

0
Elmo Heinonen
Elmo Heinonen teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. (arkistokuva)

Pekka Mäntylä

Salon Palloilijoiden vahva kevätvire jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkossa sai jatkoa lauantaina aurinkoisesta Espoonlahdesta. Vierasvoitto Espoon Palloseurasta irtosi välillä kiivaiksikin yltyneiden vaiheiden jälkeen maalein 3–2.

SalPa on joukkueista teknisesti etevämpi, mutta lauantain ottelua kuvastaa tietyllä tapaa hyvin vieraiden toinen maali. Salolaisten laitapakki Viktor Limnell kaadettiin 16 metrissä, mutta SalPa jatkoi hyökkäystä. Lopulta Niko Leskelä pääsi ampumaan, ja pallo kimposi maassa edelleen maanneen Limnellin selästä maaliin.

– Kysyin tuomarilta maalin jälkeen, että potkaisiko vastustaja uudestaan vai oliko se pallo, joka osui. Kuulemma se oli pallo, Limnell hymyili ottelun jälkeen.

Viime kaudella EIF:ssä Ykköstä pelannut ”Viki” on Salossa uudessa tilanteessa, sillä 23-vuotias pakki on Iku Leinon ja Lucas Gabrielssonin jälkeen porukan kolmanneksi vanhin.

– Nuori jengihän tämä on, mutta joukkueen taisteluilme on todella hyvä. Pallollisessa pelaamisessa on vähän vielä petrattavaa. Nytkin tiedettiin, että ”Epsi” tulee taistelemaan kovaa, ja lähdettiin vähän turhaan lopussa mukaan siihen mistä ne tykkää, eli tappelemaan.

SalPan kahdesta muusta maalista vastasi vihdoin ehjänä pelaamaan pääsevä Elmo Heinonen. Ensimmäinen (0-1) syntyi tyylikkäästi rangaistuspotkusta, jonka hankki TPS:ssä Suomen Cupissa talvella debytoinut Kasperi Tuomi.

3-2-voittomaalin Heinonen viimeisteli Gabrielssonin oivallisesta pystysyötöstä. Heinosella ja Topias Tiaisella oli tuon jälkeen tilaisuutensa paketoida peli jo hyvissä ajoin, mutta tällä kertaa kolmea pistettä saatiin jännittää loppuun asti, kun nousija-EPS osui tolppien väliin käytännössä molemmista kunnon paikoistaan.

– Joukkueelle on kehittynyt talven aikana valtava halu voittaa ja taistella. Työmoraali on tosi hyvä, ja sillä saatiin nyt pisteet, summasi SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen.

Yksi työnteon ruumiillistumista SalPassa on Jami Siirtola, jonka juoksukilometrit olivat lauantainakin melkoiset molempiin suuntiin. Niko Leskelän ja Ilari Koljosen yhteispeli keskellä tuo sekin iloa silmille.

Asenteesta ansaitsee pisteet myös EPS, sillä sen ottelutapahtumat ovat Kakkoseen todella komeita. Pelaajat astelivat kentälle savuverhon läpi, ja puupenkeillä 500 katsojaa piti ääntä läpi ottelun, junioripitoisen fanikatsomon johdolla. Ja buffetissa oli vieläpä tarjolla joukkueiden mukaan nimettyjä burgereita: Isommat EPS:n ja pienemmät SalPan versiot.

– Tapahtumana tämä oli todella hieno! Satavarmasti useampikin joukkue tulee täällä menettämään pisteitä. Yhtä asiaa kuitenkin toivoisi, nimittäin tekonurmen kastelua ennen peliä. Nyt sitä ei ollut tehty, minkä vuoksi alusta oli todella nihkeä. Kastelulla vältettäisiin aikuisten peleissä aika monta polvi- ja nilkkavammaa, Ilkka Virtanen huomautti.

Miesten Kakkosen B-lohko

EPS–SalPa 2–3 (2–2)

21. Elmo Heinonen 0–1 rp, 26. Aleksi Hollmen 1–1, 35. Viktor Limnell 1–2, 45+2. Faton Seferi 2–2, 63. Heinonen 2–3.
SalPan kokoonpano: Eemeli Mälkönen; Iku Leino, Gentrit Kovaqi, Pekka Mattila, Kasperi Tuomi (69. Topias Tiainen), Viktor Limnell, Jami Siirtola (v), Niko Leskelä, Lucas Gabrielsson (88. Eetu Leppänen), Ilari Koljonen, Elmo Heinonen (90. Olli Jalli).
SalPan muut vaihtopelaajat: Akseli Auranen, Severi Jaatinen ja Olli Jakonen.
Erotuomari: Joona Kontinen.
Yleisöä: 503.
SalPan seuraava ottelu: perjantaina 24. toukokuuta SalPa–KaaPo kello 18.30 Salon Urheilupuiston ylänurmella.