Mystinen sikalapalo Koskella – noin 120 sikaa menehtyi

0
Noin 120 sikaa menetti henkensä, vaikka palo ei aiheuttanutkaan sikalan rakenteisiin merkittäviä vaurioita. Kuva: Simo Päivärinta.

Kosken VPK lähti tarkastamaan sikalapalon teettämiä vaurioita ja mahdollisia jälkisammutustarpeita varhain keskiviikkoaamuna. Tarkastuksen yhteydessä kävi ilmi, että koskelaisen Partelan Porsaan sikalan noin 7 000 siasta arviolta 120 on menehtynyt palokaasujen vuoksi. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Juha Virto pitää tapausta erikoisena.

– Hälytys ei tullut hätäkeskusksen kautta, kuten yleensä, vaan suoraan puhelinsoittona. Kun vapaapalokunta pääsi paikalle, kävi ilmi, että pelastustoimille ei ole tarvetta. Toisin sanoen palo oli sammunut itsekseen, Virto kertoo.

Palontutkinta on paikan päällä selvittämässä tapausta, ja lisätietoja voidaan odottaa aikaisintaan keskiviikkoiltana tai lähipäivinä. Virto toteaa, että palon syttymis- ja sammumismekanismit kiinnostavat erityisen paljon.

– Tällä hetkellä palon syttymissyystä ei ole tietoa, mutta ammattilaiset tekevät töitä asioiden selvittämiseksi. Tässä vaiheessa emme vielä tiedä, onko sikalassa ollut hälytysjärjestelmää, jonka olisi pitänyt hälytys tehdä. Myöskään mahdollisen sprinklerijärjestelmän olemassaolosta ei ole vielä tietoa, Virto selventää.

– Annamme lisätietoja heti, kun niitä on saatavilla.

 

Juttua päivitetty sikojen kokonaismäärän osalta 22.5. klo 19:16