Nantes ei kutsu Suomen pingismiehiä – joukkue-EM-kisat jäävät Naumiltakin väliin

0
Benedek Oláhin vire ei kantanut enää ratkaisuottelun voittoon. (kuva: Lehtikuva/Laura Ukkonen)

SSS | Olli Mäntylä, STT

Suomen miesten pöytätennismaajoukkue koki karvaan pettymyksen kotihallissaan Helsingin Ruskeasuolla, kun tavoiteltu paikka joukkueiden EM-lopputurnaukseen karisi käsistä. Ratkaisupelissä sunnuntaina Suomi hävisi Luxemburgille 2–3 ja jäi kotiturnauksessaan kolmanneksi.

Turkki ja Luxemburg etenivät Ranskan Nantesissa syksyllä pelattavaan EM-turnaukseen. Suomi voitti lauantaina Bulgarian mutta hävisi Turkille.

Suomi johti Luxemburgia kolmen ottelun jälkeen 2–1. Kolmas peli kääntyi sinivalkoisten eduksi melkoisten vaiheiden jälkeen. Samuli Soine voitti Christian Killiä vastaan kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannen erän loppupuolella tahti muuttui täysin.

Kill sai kaksi ottelupalloa, mutta hän teki harvinaisesti kaksi syöttövirhettä, ensin omassa ottelupallossaan ja pian perään Soineen ottelupallossa.

Ykköspelaaja Benedek Oláhilla oli näin mahdollisuus ratkaista jatkopaikka Luxemburgin kärkimiestä Eric Glodia vastaan. Oláh vei avauserän, mutta kolme seuraavaa ja ottelu menivät vieraille.

– Benedek oli koko viikonlopun jonkin verran epävarma, ja viimeisessä ottelussa tappio vihdoin iski, totesi Suomen pettynyt päävalmentaja Mattias Bergkvist tiedotteessa.

Ratkaisevassa viidennessä ottelussa Alex Naumi hävisi Gilles Michelylle. Koskelaisen Naumin viikonlopun ottelusaldoksi muodostui siten yksi voitto ja neljä tappiota.

Vähintään yksi erävoitto tuli Naumille jokaisessa ottelussa, mutta numeroiltaan tasaiset erät kääntyivät lähes järjestään vastustajille.

– Sääli, ehkä koko joukkue hiukan alisuoritti tiukoissa tilanteissa, Bergkvist purki tiedotteessa.

EM-kisoihin selviytyi 24 maata. Kisapaikan karkaaminen oli varsin kova kolaus myös Oláhin olympiatoiveille.

– Sain viimeksi EM-kisoista ehkä 800 pistettä. Nyt ei tule mitään. Tämä on vähän huono systeemi minulle. Aika 50–50 on mahdollisuudet nyt päästä Tokioon. Pitää saada se paikka joistain kisoista, Oláh summasi Ylen haastattelussa.

Mies suuntaa nyt lyhyehkölle kesälomalle, jonka jälkeen panostukset suuntautuvat Kiinan avoimiin. Maailmanlistan sijalla 352 oleva Naumi vaihtaa puolestaan ensi kaudeksi Tanskan ottelut Ruotsin pääsarjan peleihin. Sitä kautta hän voi jälleen edustaa myös Kosken Kaikua miesten mestaruussarjapeleissä.

Naumin sijoitus U18-maailmanlistalla on 47:s.