Perinneviestin ykkönen vaihtui – Tuomo Mäkelä toi Ankkurin voittajana maaliin Somerolla

0
Angelniemen Ankkurin ankkuria Tuomo Mäkelää nauratti Salon Seudun Rastiviestin ykkössija. Nelososuuden Markku Elo tuli Mäkelää vastaan maaliin.

Angelniemen Ankkuri palasi vuoden tauon jälkeen voittajaksi perinteisessä suunnistuksen Salon Seudun Rastiviestissä tiistaina Someron Uudessa-Hirvelässä. Ankkuri päihitti toiseksi tulleen ja vuosi sitten ykkössijan napanneen seudun toisen mahtiseuran Paimion Rastin minuutin ja 25 sekunnin erolla.

Ankkurin voittoisassa kuusikossa suunnistivat Henna Yliluikki, Antti Reiman, Timo Parttimaa, Markku Elo, Ari Paganus ja Tuomo Mäkelä.

– Meillä ja Paimiolla oli kilpailukykyiset joukkueet, joten tiukka kisa saatiin. Totta kai aina kun juostaan, niin parasta suoritusta siihen päivään haetaan, vuoden 2012 sprintin MM-kutonen Mäkelä pohti tämän viestivoiton tärkeyttä.

Ripeimmin viestin aloitti Matti Yliluikki, joka toi Suomusjärven Sisun ensimmäiseen vaihtoon kärjessä. Tämän jälkeen ote siirtyi puolustavalle voittajalle PR:lle ennen kuin Ankkuri pääsi keulaan viitososuudella. Mäkelä pyrähti ankkuriosuudelle puoli minuuttia ennen PR:n Sami Valkamaa.

– Pitkän matkaa olimme perässä, eikä ollut tietoa, miten pääsen ankkuriosuudella lähtemään. Onneksi Ari veti hyvän viidennen osuuden. Pakko oli lähteä kovaa, että pysyin edellä, Mäkelä kertoi.

Nelososuuden juosseen Elon viime päivät ovat olleet kiireisiä ja samalla ikimuistoisia.

– Viikon verran olen nukkunut vähän huonommin, kun ollut synnytyshommia, Elo kertoi.

Hänen ja Ankkuria niin ikään edustavan Sanni Kivelän perheeseen syntyi viime torstaina poika. Tämä tietää sitä, että salolaisseuran ykkösnimiin lukeutuva Kivelä on sivussa tositoimista käytännössä koko kuluvan kauden.

– Kesä ja syksy mennään perhe-elämän parissa, mutta kyllä Sanni lähtee nostattamaan kuntoa taas jossain vaiheessa. Ehkä myöhemmin syksyllä hän kisaa myös jossain, Elo kertoi.

Kangasalla tänä vuonna käytävä Jukolan viesti on jo nurkan takana. Huomenna Lohjalla ohjelmassa olevat Prisma-rastit toimivat samalla Ankkurin näyttökilpailuna Jukolaan.

– Viime vuodet meillä on mennyt vähän alakanttiin, mutta uskoisin, että meillä on hyvillä juoksuilla ihan realistinen tavoite 15 parhaan joukkoon, Elo pohti.

– Meillä on oikein kilpailukykyinen joukkue Jukolassa tänä vuonna, Mäkelä komppasi joukkuekaveriaan.

Rastiviestin kolmas ja neljäs sija menivät Ankkurin kakkos- ja kolmosjoukkueille. Parhaiten Ankkurin ja PR:n ulkopuolella pärjäsi Perttelin Peikot, joka oli viides. Peikkojen ero kärkeen oli reilut 33 minuuttia. Tämänvuotinen rastiviesti oli 22:s, ja sen järjestelyistä vastasi Someron Esa.