Pyöriä parista eurosta yli sataseen – poliisin löytötavarahuutokauppa kiinnosti salolaisia

0
Maija, Vilja ja Markku Mikola ja päivän saalis: kaksi Jopoa alle kahteensataan.

Vanhempi konstaapeli Harri Paima patistaa uteliaimmat tavaraan tutustujat ulos autotallista, on aika aloittaa huutaminen.

– Olen sen verran sokea ja kuuro, että kovalla äänellä sitten huudatte, ja missään nimessä tavaraa ei saa palauttaa, Paima sanoo.

On perinteisen poliisien keväthuutokaupan aika. Pyöriä on myynnissä toistasataa, hyväkuntoisista merkkipyöristä persoonallisempiin ja ehkei ihan niin hyväkuntoisiin, mutta toisaalta, eipä ole tavara hinnallakaan pilattu: hinnoilla ei ole alarajaa, kaikki on kiinni tarjouksista.

Yleisöä on hyytävästä kevätilmasta huolimatta paikalla hyvinkin parisataa. Selvästi näkee ja kuulee, etteivät kaikki ole paikalla ensimmäistä kertaa. Se käy ilmi, kun kauppaa aletaan käydä niin sanotuilla mysteeripusseilla, joista löytyy koruja, kelloja, aurinkolaseja ja ties mitä.

Etukäteistarkastelu on selvästi avittanut ainakin muutamaa huutajaa, jotka eivät epäröi tarjota erinäisistä pussukoista viidestä aina 70 euroon asti.

– Ja seuraavaksi käyttämätön HP:n tulostin, paljonko tarjotaan? Kymmenen? Ensimmäinen, toinen ja kolmas, kympillä myyty, Paima sanoo ja kopauttaa puunuijalla pöytään.

Tämänkertaisen huutokaupan erikoisin esine lienee kylmäpostilaatikko, joka päätyy uuteen kotiin ties mihin käyttöön 21 eurolla.

Useimmat ovat saapuneet paikalle metsästämään poliisin huutokauppojen kestohittejä, hylättyjä polkupyöriä. Niitä onkin tarjolla toistasataa. Tunturi, Helkama, Nishiki, Peugeot… Merkkitavaraa, ja pilkkahintaan, viitosesta toiselle sadalle per pyörä.

– Ei paha hinta pyörästä, sanoo Perttelissä asuva Jenni Salo ja taluttaa etäisesti Jopoa muistuttavaa kaupunkipyörää pois huutokauppapöydältä.

Pyörä maksoi viisi euroa.

– Taitaa olla feikki-Jopo, ei näy merkkiä eikä nimeä. Mutta omaan käyttöön, halusin näppärän pyörän, jonka kanssa ulkoilutan kolmea koiraa, Salo sanoo.

Helkama-merkkinen kotimainen klassikko löytää ostajan Lukkarinmäeltä. Lasse Virtanen huutaa hyväkuntoisen Helkaman 55 eurolla.

– Tämä menee pojantyttärelle, kahdeksanvuotiaalle. Lapset kasvavat nopeasti ja pyörät vaihtuvat, Virtanen sanoo.

Lasse Virtanen oli huutokaupassa ensimmäistä kertaa, ja heti tärppäsi.

Sen sijaan Vaskiolta pyöriä hakemaan ovat tulleet huutokauppakonkarit Maija, Markku ja tytär Vilja Mikola. Eikä saalis ole huono: kaksi Jopoa omaan käyttöön, alle kahteensataan. Edukkaat kauppahinnat lienevät lähempänä neljääsataa yhdestä.

– Ihmeellistä, että nämäkin ovat joltain jonnekin unohtuneet, vaikka kuinka olisi hyvät kotivakuutukset, ihmettelee Markku Mikola.

Mikoloiden mukaan huutokaupassa toteutetaan kierrätystä parhaimmillaan. Edellisellä kerralla tähtäimessä oli jussi-kuvioinen Jopo, mutta silloin se jäi huutamatta. Nyt asia korjautui korkojen kera.

– Ei paha hinta pyörästä, arvelee Jenni Salo, joka osti polkupyörän viidellä eurolla.
Lasse Virtanen huusi pojantyttärelleen hyväkuntoisen Helkaman.
Vanhempi konstaapeli Harri Paima pitää jöötä ja puunuijaa, kun poliisi tyhjensi löytötavaravarastoaan Salossa perjantaina.
Yksi yllätyspussi monista. Kaikki kävivät kaupaksi.