Rockin legenda Remu Aaltonen ilmaiskeikalle Somerolle

1
Remu Aaltonen & Hurriganes jäähyväiskiertueellaan Turun Logomossa joulukuussa 2017. Ensi lauantaina Remu Aaltonen nähdään ilmaiskeikalla Somerolla.

Rockin legenda Remu Aaltonen esiintyy Somerolla ensi lauantaina. Aaltosen tuo Somerolle Nostalgiaviikko , sillä maineikkaan Hurriganesin rumpali ja laulaja esiintyy Muotiputiikki Helmen ilmaisessa Happy days -tapahtumassa.

Remu & Hurriganes piti jäähyväiskeikan tammikuussa 2018 Helsingin jäähallissa, mutta Helmen yrittäjä Anita Hallapelto onnistui houkuttelemaan Aaltosen keikalle Somerolle.

– Olen niin tyytyväinen, sillä Remuun jos kehen liittyy nostalgiaa, Hallapelto huomauttaa.

Aaltonen esiintyy bändeineen Helmessä lauantaina kello 15. Someron jälkeen Remu nähdään keikalla ainakin Tukholmassa Gröna Lundin lavalla 3. kesäkuuta.

Muotiputiikki Helmessä esiintyy Remu Aaltosen lisäksi nostalgisten päivien aikana muun muassa tangoprinsessa Suvi Karjula .

Kiiruun kulttuuritalo ja puisto luovat nostalgista tunnelmaa lauantaina. Kiiruun talossa on avoimet ovet ja pop up -kahvila kello 11–15. Somero-Seuran vanhoja valokuvia esitellään kello 11 ja 14. Somerolainen Pekka Leppälä soittaa puolestaan talossa 50-luvun sävelmiä.

Värikäs ja persoonallinen kokoonpano Hualettomat Heinämiähet esiintyy puolestaan Kiiruun puistossa kello 13. Huumoriin panostavan bändin kokoonpanoon kuuluu muun muassa näyttelijä Markku Toikka , joka toimii bändin laulajana. Lisätahtia tuttuihin lauluihin puksuttaa puistoon tuotava vanha traktori Zetor 25 A, jonka kaksitahtimoottori sytkyttää napakkaa tahtia.

Someron kirjasto muistaa loppuviikon aikana lapsia. Kirjastoon voi viedä torstaina kello 11–18 pehmoleluja yökylään. Kirjaston väki hoitaa leluja yön aikana. Pehmolelujen yökyläily järjestetään Somerolla nyt toista kertaa.

– Nostalgiaviikon kunniaksi kuuntelemme pehmolelujen kanssa lauluja vanhalta levysoittimelta ja saatamme soittaa kotiin monta kiloa painavalla matkapuhelimella. Luonnollisesti pehmoleluille luetaan paljon, Someron kirjastonjohtaja Laura Tyysteri kertoo.

Kirjaston väki kuvaa pehmojen öisistä puuhista valokuvasarjan, jota lelujen omistajat pääsevät myöhemmin katsomaan.

Pehmolelujen yökyläily on rantautunut Suomeen ulkomailta.

– Tavoitteena on innostaa lapsia käyttämään kirjastoa ja lukemaan. Samalla yökyläily korostaa sitä, kuinka tärkeää on lukea pienille lapsille ääneen, Tyysteri toteaa.

Hovilan kartanossa voi sukeltaa viikonlopun aikana 50- ja 60-lukujen elämään ja arkeen Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa -näyttelyssä. Näyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 12–15. Härkälän kartanossa voi puolestaan tutustua vanhoihin hattuneuloihin ja Barbeihin lauantaina kello 14–17.

Fani vuosikymmenien takaa

Nyt on kova. Remu ja ilmaiseksi! Taitaa kaupan piha revetä. Yrittäjälle kiitos jo etukäteen.